Κεντρική Διεθνή Ρέτζιο Εμίλια – Στρασμπούρ 59-66

Ρέτζιο Εμίλια – Στρασμπούρ 59-66

dragisevic strasbourg

dragisevic-strasbourg

Η Στρασμπούρ έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να “αποδράσει” με το διπλό από την Ιταλία. Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ επικράτησε της Ρέτζιο Εμίλια με 66-59 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Eurocup και διατήρησε το αήττητο στον πρώτο όμιλο.

Στο ξεκίνημα το ματς ήταν κάπως αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 10-6 στο 6’ και το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 12-10 υπέρ της Στρασμπούρ. Στη δεύτερη περίοδο η Ρέτζιο Εμίλια έγινε πιο επιθετική στην άμυνα, ενώ ταυτόχρονα στην επίθεση είχε ως “αιχμή του δόρατος” τον Ριμάντας Καουκένας (8 πόντοι στο πρώτο μέρος).

Με δύο βολές του έμπειρου γκαρντ οι γηπεδούχοι πήραν… κεφάλι με 30-24 (επιμέρους σκορ 20-12), 28 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου το οποίο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 32-25. Στην επανάληψη, οι Γάλλοι κυριάρχησαν.

Αρχικά, η Στρασμπούρ ισορρόπησε την κατάσταση (35-35) στο 25’, η Ρέτζιο Εμίλια αντέδρασε (48-46 στο 30’), αλλά η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης ανήκε στους παίκτες του Βινσέντ Κολέ. Με σερί 6-0 οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το υπέρ τους 58-57 σε 64-57 στο 39’ και έγειραν οριστικά υπέρ τους την πλάστιγγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι σούταραν με ποσοστό 61% (21/34) στα δίποντα και είχαν σημαντική “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (36 έναντι 24). Ο Αλί Τραορέ με 16 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές.

Ο Ματ Χάουαρντ πρόσθεσε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Ριμάντας Καουκένας σταμάτησε στους 13 πόντους για τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 1-2 ενώ ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι μέτρησε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…