Κεντρική Ασίστ Basketbase Ποιος είναι αυτός ο αψηλός;

Ποιος είναι αυτός ο αψηλός;

mavroeidis mantzaris

mavroeidis-mantzaris

petridis-giorgosΕντάξει, ένας παίκτης με τη διαδρομή του Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην Α1 πριν 12 χρόνια, έπαιξε στο Περιστέρι, στον Πανιώνιο, στο Μαρούσι, στον Ολυμπιακό, πέρασε από την ACB και φόρεσε το εθνόσημο, μόνο άγνωστος δεν είναι. Και σίγουρα οι εμφανίσεις του δεν αποτελούν πρώτου μεγέθους έκπληξη.

Ωστόσο για έναν παίκτη ταλαιπωρημένο -τα τελευταία χρόνια- από τραυματισμούς, η εικόνα των πρώτων αγωνιστικών αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο της Νέας Κηφισιάς, αλλά κι ολόκληρου του πρωταθλήματος. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι περιπτώσεις παικτών, των οποίων η καριέρα καταστράφηκε μετά από έναν – δύο σοβαρούς τραυματισμούς και, κακά τα ψέματα, τέτοια επιστροφή λίγοι την περίμεναν. Ίσως μόνο ο Δρ. Σταύρος Αλευρογιάννης, που τον… επανέφερε!

Ο Μαυροειδής, που κάποτε έκανε τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό να χάσει το για χρόνια εντός έδρας αήττητο του στο πρωτάθλημα, παίζοντας με το Μαρούσι, κάνει θραύση με τη Νέα Κηφισιά. Στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό, μάλιστα, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Α1, με τους 20 πόντους που πέτυχε.

Είχε την ίδια επίδοση άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Την 1η Μαρτίου 2008, όταν οδήγησε το Μαρούσι στο μεγάλο “διπλό” επί του Παναθηναϊκού με 93-89 και στις 14 Φεβρουαρίου 2010 στην ήττα του Αμαρουσίου από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 84-73.

Ακόμη, ο Μαυροειδής ευστοχώντας 10 φορές από τη γραμμή των βολών, έχει τη μεγαλύτερη σχετική επίδοση του φετινού πρωταθλήματος, αφού η προηγούμενη ήταν οι εννιά του Λόουερι του Κόροιβου στα Τρίκαλα, την περασμένη εβδομάδα.

Ο αναγεννημένος φέτος διεθνής σέντερ, πήρε τα πρωτεία και στα επιθετικά ριμπάουντ, με τα οκτώ που μάζεψε στο χθεσινό παιχνίδι. Το προηγούμενο ρεκόρ του φετινού πρωταθλήματος ήταν τα επτά επιθετικά ριμπάουντ του Ζήση Σαρικόπουλου, στο Κόροιβος – ΑΕΚ και του Σβόνκο Μπούλιαν στο Πανιώνιος – Κολοσσός.

Σαν το παλιό κρασί

Οι εμφανίσεις του Μαυροειδή σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επισκιάσουν αυτές του Μιχάλη Κακιούζη, που -όπως πέρυσι έτσι και φέτος- αποδεικνύει πως δεν επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για τα τελευταία… συντάξιμα, αλλά είναι ικανός να κάνει τη διαφορά, όπως και χθες στην Ελευσίνα.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής, πέραν του ότι ξεπέρασε τους 2.700 πόντους στη “μεγάληκατηγορία, κατάφερε να “σκαρφαλώσει” και μία θέση στη λίστα των επιθετικών ριμπάουντ, στην ιστορία της Α1. Ανέβηκε στην 16η, καθώς έφτασε τα 488 και ξεπέρασε κατά ένα τον Μάικ Μπατίστ.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό εξάλλου, ο Νίκος Λιακόπουλος ξεπέρασε τους 400 πόντους με την Κηφισιά στο πρωτάθλημα.

Σε ομαδικό επίπεδο, “κλειδί” της νίκης της Κηφισιάς στην Ελευσίνα ήταν αναμφίβολα τα 20 επιθετικά της ριμπάουντ, που είναι και ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα. Δέκα οκτώ είχε -επίσης χθες- ο ΚΑΟΔ κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ 17 είχαν οι παίκτες του Κολοσσού, στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο.

Ο Πανελευσινιακός έχασε κατά κράτος τις μάχες στον “αέρα“. Απόδειξη τα μόλις 24 (συνολικά) ριμπάουντ που μάζεψε, που αποτελούν και ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης, καθώς τόσα είχε ο Πανιώνιος στην πρεμιέρα με τα Τρίκαλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…