Κεντρική Ασίστ Basketbase Πλεόνασμα εμπειρίας

Πλεόνασμα εμπειρίας

olympiakos

olympiakos

petridis-giorgosΜια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 και τα περισσότερα ρόστερ -με εξαίρεση βέβαια αυτό του Πανιωνίου– είναι λίγο-πολύ συμπληρωμένα, παρότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα αλλαγών πριν το πρώτο τζάμπολ προκειμένου οι ομάδες να μην “χρεωθούν” επίσημα αλλαγή. Ακόμη και έτσι έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα παρουσιάσουν στα παρκέ της Α1 τις πιο έμπειρες ομάδες και ποιοι όχι. Ποιοι θα έχουν πλεόνασμα και ποιοι έλλειμμα εμπειρίας.

Βάσει των ρόστερ που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει την πιο έμπειρη ομάδα αφού οι παίκτες που βρίσκονται σε αυτό μετρούν αθροιστικά 1.415 παιχνίδια στην Α1 με πρώτο τον Βασίλη Σπανούλη με 367. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός οι παίκτες του οποίου έχουν αγωνιστεί σε συνολικά 1.370 παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας. Εμπειρότερος όλων βέβαια, είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 461 από αυτά.

Την τρίτη θέση στην λίστα των ομάδων των οποίων οι παίκτες έχουν τα περισσότερα ματς στην Α1 καταλαμβάνει η Νέα Κηφισιά με 1.140, 277 από τα οποία έκανε ο Μιχάλης Κακιούζης. Η τέταρτη και τελευταία ομάδα του φετινού πρωταθλήματος με τετραψήφιο αριθμό αγώνων στην μεγάλη κατηγορία για τους παίκτες της, είναι ο ΠΑΟΚ με 1.003. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης είχε 346 από αυτά.

Αρκετά έμπειρες ομάδες δημιούργησαν φέτος ακόμη ο Πανελευσινιακός με 861 παιχνίδια, ο Απόλλωνας με 805, η ΑΕΚ με 775 και ο Άρης με 726. Ακολουθούν Κόροιβος με 665, Ρέθυμνο με 584, Κολοσσός με 520, ΚΑΟΔ με 382 και Τρίκαλα με 311 ενώ ο Πανιώνιος αν θεωρηθεί πως τυπικά έχει εν ισχύ τα συμβόλαια των Σταμάτη, Σπυρόπουλου, Πετρόπουλου και Μοτσενίγου, μετράει 27 παιχνίδια στην Α1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…