Κεντρική Διεθνή Με τα “χίλια ζόρια” η Ούνικς

Με τα “χίλια ζόρια” η Ούνικς

kai unics avtodor

kai-unics-avtodor

Με μία σπουδαία ανατροπή που πραγματοποίησε στο τελευταίο τρίλεπτο η Ούνικς Καζάν έκαμψε την αντίσταση της Αβτόντορ εντός έδρας με 81-78 και ξεκίνησε με το “δεξί” τις υποχρεώσεις της στην βαλτική λίγκα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, του Νίκου Ζήση και του Κώστα Καϊμακόγλου ήταν πίσω στο σκορ με 73-65 στο 37’, αλλά με επιμέρους σκορ 10-2 ισοφάρισε αρχικά σε 75-75 στο 39’ και ακολούθως με ένα τρίποντο του Κέρτις Τζέρελς έφερε… τούμπα το ματς και πέρασε μπροστά με 78-75, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Κάρτνεϊ Φόρτσον ευστόχησε σε δύο βολές και έγραψε το 78-77 στα 30 δευτερόλεπτα για τον μιμηθεί ο Ζήσης που διαμόρφωσε το 80-77 στα 20 δευτερόλεπτα. Εντέλει, αν και “ζορίστηκε” πολύ, η Ούνικς κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο για φέτος στην βαλτική λίγκα.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους. Ο Τζέιμς Γουάιτ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές. Όσον αφορά στους δύο Έλληνες που αγωνίστηκαν, αμφότεροι είχαν καλή παρουσία

Ο Νίκος Ζήσης πρόσθεσε 7 πόντους (2/2 βολές, 1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε περίπου 28 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου μέτρησε 11 πόντους (1/2 βολές, 3/6 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο σε 35 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Φόρτσον είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ για τους ηττημένους.

Ούτε που… ίδρωσε

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν “ισοπέδωσε” εντός έδρας την Κάλεφ με 114-51 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στη λίγκα. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Eurocup δεν χρειάστηκε καν να “ιδρώσει” προκειμένου να “σκορπίσει” την αντίπαλό της. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 32-12 στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια απλά το ματς δεν αντέχει κριτικής.

Ο Άντονι Ράντολφ με 18 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές που είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ σούταραν με ποσοστό 62% (30/48) στα δίποντα και 50% (10/20) στα τρίποντα. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Φραν Έλεγκαρ με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στο “νήμα” η Ρίγα

Πρεμιέρα με νίκη για τη Ρίγα η οποία “λύγισε” εντός έδρας την Ενισέι με 77-75 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα”. Οι γηπεδούχοι πήραν… κεφάλι με 76-71, 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και “καθάρισαν”. Οι Λετονοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο (40-28), αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 55-55 στο 30’. Τελικά η Ρίγα χαμογέλασε στο φινάλε έχοντας ως “αιχμή του δόρατος” τον Τζέραλντ Ρόμπινσον (16 πόντοι). Από την άλλη, ο Ελμέντιν Κικάνοβιτς σταμάτησε στους 17 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…