Κεντρική Ασίστ Basketbase Η καθιερωμένη “γκέλα”

Η καθιερωμένη “γκέλα”

spanoulis

spanoulis

petridis-giorgosΉταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και η Νέα Κηφισιά για τον Ολυμπιακό, αφού -κακά τα ψέματα- κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με την ήττα στο “Ζηρίνειο“. Για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, μια τέτοια ήττα δεν είναι πρωτοφανής τα τελευταία χρόνια, καθώς συνήθως κάνει τουλάχιστον μία τέτοια “γκέλα” στην διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Τη σεζόν 2009-’10 έχασε στις έδρες του Πανιωνίου και του Αμαρουσίου, πριν τη βγάλει… καθαρή ένα χρόνο μετά (26-0 στην κανονική περίοδο). Τη σεζόν 2011-’12 έχασε μόνο στο ΟΑΚΑ -πάντα ως προς την κανονική περίοδο- και το 2012-’13 “λύγισε” από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι, πέραν της ήττας στο ΟΑΚΑ, έχασε και στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ.

Ως προς το χθεσινό παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά, ο Μπράιαντ Ντάνστον ξεπέρασε τους 400 πόντους στην Α1 και ο Κώστας Σλούκας τα 300 ριμπάουντ. Ακόμη ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τις 200 εύστοχες βολές, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο πρωτάθλημα.

Εξάλλου τα εννιά ριμπάουντ που είχε χθες ο Πέτγουεϊ αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό (ως παίκτης του Ολυμπιακού) στο πρωτάθλημα, καθώς είχε οκτώ στον 3ο τελικό των περσινών πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, πάντως, είναι τα 11 ριμπάουντ που είχε σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια της σεζόν 2012-’13, ως παίκτης του Ρεθύμνου.

300άρης ο Μαυροειδής

Ο Δημήτρης Μαυροειδής εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, αφού ήταν εκ των κορυφαίων της Νέας Κηφισιάς, απέναντι στην πρώην ομάδα του. Σε στατιστικό επίπεδο ο διεθνής σέντερ ξεπέρασε τα 300 εύστοχα δίποντα στη “μεγάλη” κατηγορία (έχει 303/518).

Ακόμη, ο Παναγιώτης Καυκής έφτασε τα 400 αμυντικά ριμπάουντ, στη μακρά διαδρομή του στην Α1. Όσο για τον προπονητή της Κηφισιάς, τον Ηλία Παπαθεοδώρου, έφτασε τα 30 ματς στη “μεγάλη” κατηγορία, με ισορροπημένο ως τώρα απολογισμό (15 νίκες – 15 ήττες).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…