Κεντρική Διεθνή Ζορίστηκε η Ούνικς

Ζορίστηκε η Ούνικς

kai unics zenit

kai-unics-zenit

Η Ούνικς Καζάν τα… χρειάστηκε, αλλά εντέλει έκαμψε την αντίσταση της Ζενίτ εντός έδρας με 73-66. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, του Νίκου Ζήση και του Κώστα Καϊμακόγλου πέτυχε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην βαλτική λίγκα, χάρη σε μία ανατροπή που πραγματοποίησε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 59-53 στο 32’ έχοντας κάνει αρχικά την ολική επαναφορά από το -8 (38-30) του πρώτου ημιχρόνου. Όμως η αντίδραση της Ούνικς ήταν άμεση. Με επιμέρους σκορ 8-2, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 61-61 στο 34’ με τρίποντο του Κιθ Λάνγκφορντ και ακολούθως με νέο επιμέρους σκορ 10-5, πήραν… κεφάλι με 71-66 και “καθάρισαν”.

Ο Κέρτις Τζέρελς με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές που “ζορίστηκαν” αρκετά αλλά κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους. Ο Ζήσης μέτρησε 6 πόντους (0/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο σε 24 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα ενώ ο Καϊμακόγλου πρόσθεσε 9 πόντους (3/5 βολές, 3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 24 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Από τους ηττημένους ο Ουόλτερ Χοτζ είχε 14 πόντους.

Το αήττητο διατήρησε και η Χίμκι η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Ρίγα με 96-87. Οι Ρώσοι ήταν πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο (επιμέρους σκορ 51-40). Ο Τζόφρι Λοβέρν (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους που είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον αντίποδα ο Κέβιν Ντίλαρντ σταμάτησε στους 18 πόντους.

Την πρώτη της νίκη σε τέσσερις αγώνες πανηγύρισε η Μπίσονς η οποία δεν συνάντησε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία με αντίπαλο την Τσμόκι Μινσκ εντός έδρας (102-79). Ο Ουίλιαμ Χάρις με 22 πόντους και ο Τράβις Νέλσον με 20 πόντους ήταν εκπληκτικοί για τους γηπεδούχους. Ο Πάβελ Ουλιάνκο και ο Ρασάουν Φρίμαν έβαλαν από 18 πόντους έκαστος για τους ηττημένους.

Τέλος, η Νίμπουρκ ανέβασε… στροφές από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και “λύγισε” εντός έδρας την Αβτόντορ με 96-86. Ο Πετρ Μπέντα με 23 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους γηπεδούχους ενώ από τους φιλοξενούμενους δεν έφτανε ο Τράβις Πέτερσον (28 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Νωρίτερα, η Αστάνα έριξε στο… καναβάτσο τη Λοκομοτίβ Κούμπαν με τον Πατ Καλάθη να είναι εξαιρετικός.

Τα αποτελέσματα:
Αστάνα – Λοκομοτίβ Κούμπαν 81-70
Νίμπουρκ – Αβτόντορ 96-86
Μπίσονς – Τσμόκι Μινσκ 102-79
Χίμκι – Ρίγα 96-87
Ούνικς Καζάν – Ζενίτ 73-66.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…