Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – ΟΣΦΠ 68-71 (vid)

Βαλένθια – ΟΣΦΠ 68-71 (vid)

olympiakos valencia

olympiakos - valencia

“Δραπέτευσε” από την Ισπανία!…
Με το ροζ φύλλο αγώνα έφυγε ο Ολυμπιακός από τη Βαλένθια, επικρατώντας της ισπανικής ομάδας με 71-68 και κατάφερε να μπει με τον καλύτερο τρόπο στη νέα Ευρωλίγκα!

Για… καρδιακούς ήταν το φινάλε στην Ισπανία και η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να δείχνει  ψύχραιμη στο φινάλε και να φεύγει με μια πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη στις αποσκευές της. Καθοριστική η απόφαση του τεχνικού του Ολυμπιακού να αγωνιστεί με 4 κοντούς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν από το -4.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σπανούλης με 21 πόντους, 5 ασίστ και 10 κερδισμένα φάουλ, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Λοτζέσκι και Σλούκας με 14 πόντους, με τον Έλληνα γκαρντ να είναι καθοριστικός με τις εύστοχες βολές και το επιθετικό ριμπάουντ στο φινάλε.

Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε η Βαλένθια, με τους Σάτο και Χαρανγκόντι που είχαν 11 και 14 πόντους, αντίστοιχα, να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη απειλή για τον Ολυμπιακό ήταν οι Μπάικς και Βαν Ρόσομ με 11 και 10 πόντους.

Με όπλο την έδρα, η Βαλένθια ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 6-1 στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και με το δίδυμο Σπανούλη – Χάντερ να κάνει πολύ καλή δουλειά στην επίθεση κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά σε 6-6 και εν συνεχεία σε 12-12. Κι όταν ο Χάντερ αποχώρησε, ρόλο πρωταγωνιστή ανέλαβε ο Λοτζέσκι που με έξι πόντους έβαλε μπροστά στο σκορ τους “ερυθρολεύκους” για πρώτη φορά με 18-16.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (20-18), όμως, η Βαλένθια μπήκε με περισσότερη ενέργεια και στη δεύτερη περίοδο και με επιμέρους σκορ 8-2 πήρε εκ νέου προβάδισμα, διαμορφώνοντας το 26-22 με τρίποντο του Λούκιτς.

Η συνεργασία Λαφαγιέτ-Σλούκα στην περιφέρεια και κυρίως η είσοδος του Σπανούλη, όμως, άλλαξαν άρδην την εικόνα! Μάλιστα, με δύο τρίποντα του αρχηγού του και ακόμα δύο από τον Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε 38-33, σε ένα σημείο που έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Χαρανγκόντι και Σάτο ήταν αυτοί που κρατούσαν όρθια τη Βαλένθια στην επίθεση και με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αφρικανός άσος με τρίποντο μείωσε στους 2 πόντους (38-36).

Όπως τελείωσε επιθετικά το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο ο Ολυμπιακός. Δηλαδή με τρίποντα από Σπανούλη και Μάντζαρη, τα οποία έστειλαν τους “ερυθρολεύκους” στο +5 (40-45), απαντώντας στους έξι προσωπικούς πόντους που πέτυχε ο Βαν Ρόσομ. Λοτζέσκι και Σλούκας πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, πέτυχαν τους επόμενους 11 πόντους του Ολυμπιακού στην περίοδο και η ομάδα του Τόμιτς παρέμεινε στο +5 (51-56), ωστόσο ο Μπάικς με τρίποντο μείωσε στη λήξη του δεκαλέπτου.

Ο Μπάικς συνέχισε να κάνει… ζημιά, ο Ολυμπιακός είχε κακές επιθετικές επιλογές, μένοντας χωρίς πόντο για 3 λεπτά και η Βαλένθια κατάφερε να προσπεράσει με 58-56. Ακόμα κι όταν βρήκε σκορ με τον Σπανούλη και ισοφάρισε, αυτό αποδείχθηκε έκλαμψη, καθώς οι Πειραιώτες δέχτηκαν σερί 4-0 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 62-58. Κάπου εκεί, ο Τόμιτς αποφάσισε να ρισκάρει παίζοντας με τέσσερις κοντούς, ρίχνοντας τον Λοτζέσκι αντί του Πέτγουεϊ.

Στην πρώτη επίθεση με το νέο σχήμα, ο Σπανούλης πέτυχε γκολ-φάουλ και με τρεις συνεχόμενους πόντους του Χάντερ, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 6-0 και προσπέρασε με 64-62, χάρη και στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε στο διάστημα αυτό. Μάλιστα, με καλάθι του Λοτζέσκι, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο +4 (66-62), ωστόσο οι Ισπανοί ισοφάρισαν άμεσα με δικό τους σερί.

Στα 55’’ ο Λοτζέσκι με προσωπική ενέργεια έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ωστόσο, ο Λόντσαρ ισοφάρισε με δύο βολές 44’’ πριν το φινάλε. Την επίθεση ανέλαβε ο Σπανούλης, ο οποίος αστόχησε σε τρίποντο, ωστόσο, η διεκδίκηση του ριμπάουντ ευνόησε τον Ολυμπιακό που είχε στη διάθεσή του 14 από τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα. Η μπάλα από… καραμπόλα έφτασε στον Σλούκα στα 6’’ που επιχείρησε το σουτ και κέρδισε φάουλ και δύο βολές.

Ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη, όμως, η μπάλα έφτασε εκ νέου στα χέρια του και οι παίκτες της Βαλένθια έκαναν αμέσως φάουλ. Αυτή τη φορά, ήταν ψύχραιμος και στις δύο βολές και έστειλε τη διαφορά στους 3 πόντους (71-68). Ο Ολυμπιακός έκανε φάουλ για να μην δεχτεί τρίποντο, ο Λούκιτς αστόχησε και στις δύο βολές, το ματς έλαβε τέλος και οι Πειραιώτες έφυγαν με μια σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Περάσοβιτς): Ρίμπας 2, Βαν Ρόσομ 10 (2τρ., 4 ασίστ), Σάτο 11 (1τρ., 5 ριμπ.), Λίστσουκ 3, Λούτσιτς 6 (1), Βίβες, Μαρτίνες, Μπάικς 11 (1), Λόντσαρ 8, Αγκιλάρ 3 (1), Χαρανγκόντι 14 (5 ριμπ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόμιτς): Πέτγουεϊ (8 ριμπ. 3 ασίστ), Χάντερ9 (6 ριμπ.), Ντάνστον, Σπανούλης 21 (4/10 τρ., 5 ασίστ, 4 λάθη), Σλούκας 14 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Λαφαγιέτ 4 (4 ριμπ., 5 ασίστ), Λοτζέσκι 14 (4 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …