Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αλλαγές από Μπερτομέου

Αλλαγές από Μπερτομέου

bertomeu new

bertomeu-new

Τις προθέσεις του αναφορικά με το μέλλον της Ευρωλίγκας εξέφρασε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο Τζόρντι Μπερτομέου, τονίζοντας ότι το Financial Fair Play τα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2015-16.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Ευρωλίγκα θα γίνει μια πραγματική ευρωπαϊκή Λίγκα με ανόδους και υποβιβασμούς και όπως τόνισε ο Μπερτομέου, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια καλύτερη Ευρωλίγκα και ένα καλύτερο Eurocup.

Αναλυτικά όσα είπε:
“Η Ευρωλίγκα θα γίνει μια πραγματική ευρωπαϊκή λίγκα στη βάση της παράδοσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με άνοδο και υποβιβασμό. Δεν θα εξαρτάται στο τι συμβαίνει σε άλλες χώρες και λίγκες, αλλά θα υπάρχει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για να φτάσεις στις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης, δίνοντας στους φιλάθλους και τις ομάδες μια σαφή εικόνα για το τι χρειάζεται να κάνουν. Είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα απολαύσει μια ακόμη καλύτερη Ευρωλίγκα κι ένα ακόμη καλύτερο Eurocup.

Εχουμε συμφωνήσει με τις ομάδες και τις λίγκες για να μεταβούμε σε μια τελική δομή λίγκας, που θα έχει μορφή πυραμίδας με την Ευρωλίγκα στην κορυφή, μετά το Eurocup και τις εγχώριες λίγκες στη βάση της. Σε αυτή θα προβλέπεται σύστημα ανόδου και υποβιβασμού ανάμεσα στα επίπεδα αυτά. Αν και υπάρχει συναίνεση, ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες, αλλά αυτή την περίοδο θα παρουσιάσουμε μια πιο αναλυτική πρόταση στις ομάδες και τις λίγκες.

Θα υπάρχει ένα μεταβατικό μοντέλο με κάποιες τροποποιήσεις την επόμενη σεζόν και θα αφορά κυρίως τον τρόπο κατανομής των αδειών συμμετοχής. Με το νέο σύστημα κάθε ομάδα θα γνωρίζει με σαφήνεια πως αν τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματός της, θα παίξει στην Ευρωλίγκα και δεν θα εξαρτάται από τίποτε άλλο.  Επίσης οι πρώτες ομάδες του Eurocup θα προβιβάζονται στην Ευρωλίγκα και οι τελευταίες της Ευρωλίγκας θα υποβιβάζονται στο Eurocup, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει μεταξύ του Eurocup και των εγχώριων πρωταθλημάτων”.

Τέλος, αναφορικά με το Financial Fair Play, πρόσθεσε: “Έπειτα από δύο σεζόν προσαρμογής στο Financial Fair Play και τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει, από τη σεζόν 2015-16 θα τεθούν σε εφαρμογή ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Γκριγκόνις: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Ο Μάριους Γκριγκόνις μίλησε για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε γ…