Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Φιλιππίνες – Π. Ρίκο 73-77

Φιλιππίνες – Π. Ρίκο 73-77

barrea philippines pagkosmio

barrea-philippines-pagkosmio

Αν έχεις Τζέι Τζέι
Οι Φιλιππίνες έφτασαν μία ανάσα από την παρθενική τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Είχαν το πάνω χέρι κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν είχαν όμως Τζέι Τζέι Μπαρέα. Ο βραχύσωμος κόμπο γκαρντ ήταν αυτός που “καθάρισε” για την ομάδα του Πάκο Όλμος στο τελευταίο λεπτό καθώς με τους οκτώ σερί πόντους που σημείωσε έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση, χαρίζοντας στο Πουέρτο Ρίκο τη νίκη (77-73) και μαζί την… πρόκριση στη Σενεγάλη!

Οι Φιλιππίνες πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, δείχνοντας πως δεν έχουν απογοητευτεί από τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Όσο μάλιστα είχαν το εντυπωσιακό 80% (12/15) στα δίποντα στο πρώτο μέρος ήταν αδύνατο να αμφισβητηθεί το προβάδισμά τους.

Σε τέτοιο βαθμό που μάλιστα η εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζέι Τζέι Μπαρέα έδειχνε να πηγαίνει στράφι. Τουλάχιστον μέχρι το 39ο λεπτό, οπότε ο γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Σκοράροντας οκτώ συνεχόμενους πόντους μέσα σε περίπου ένα λεπτό. Τόσο απλά!

Το Πουέρτο Ρίκο μετέτρεψε το -3 (70-67) σε +5 (70-75) και κάπως έτσι έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς το μέρος της, έχοντας πλέον κάποιες (ελάχιστες) ελπίδες για πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μόνο που χρειάζεται είναι νίκη της Ελλάδας απόψε (επί της Κροατίας) και δική του νίκη (πάλι επί της Κροατίας) αύριο το βράδυ.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-39, 57-61, 73-77.
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ (Ρέγιες): Άλαπαγκ 6 (1), Τενόριο 18 (2), Τσαν, Ουίλιαμ 4, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 6, Μπλατς 25 (2 τρίπ., 14 ριμπ.), Φαγιάρντο, Ντάλιστα 10 (1), Αγκιλάρ, Πίνγκρις 2.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 30 (3), Φράνκλιν 3 (9 ριμπ.), Ριβέρα 5 (1), Ντίαζ 4, Σάντσεζ 13 (3), Χουέρτας 13 (3), Μπάλκμαν 2, Γκαλίντο 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…