Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Τουρκία – Δομ. Δημ. 77-64

Τουρκία – Δομ. Δημ. 77-64

asik pagkosmio

asik-pagkosmio

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε η Τουρκία “λύγισε” τη Δομινικανή Δημοκρατία με 77-64 για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου με ρεκόρ 3-2.

Συγκεκριμένα, οι γείτονες έκαναν επιμέρους σκορ 27-10 σε αυτή την περίοδο, προηγήθηκαν με 41-23 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και ακολούθως δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν τη διαφορά μέχρι το τέλος. Από την άλλη οι Δομινικανοί ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έληξε με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Τουρκίας.

Στην επανάληψη, δεν άλλαξε η εικόνα της αναμέτρησης από τη στιγμή που οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν συνέχισαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στην άμυνα αλλά και κυρίαρχοι στα ριμπάουντ (43 έναντι 32). Έτσι, η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της κοντά στο καλάθι και έφτασε στη τρίτη της νίκη.

Ο Ογκούζ Σαβάς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Κερέμ Γκονλούμ με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Φρανσίσκο Γκαρσία με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Δομινικανούς οι οποίοι με τη σειρά τους θα δώσουν το “παρών” στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 41-23, 60-41, 77-64.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Οσμάν 7 (1), Γκιουλέρ 2, Ερμίς, Ακιόλ 9 (3), Χερσέκ 3 (1), Πρέλντζιτς 9 (5 ασισ.), Τουντσερί 2, Σαβάς 15 (6 ριμπ.), Γκονλούμ 10 (6 ριμπ.), Αρσλάν 3 (1), Ασίκ 9 (10 ριμπ.), Αλντεμίρ 8 (6 ριμπ.).
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Αντίγκουα): Σόσα 5 (1), Φορτούνα 8, Κορονάντο 4 (6 ασισ), Λιζ 12 (1), Σαντάνα, Γκαρσία 18 (4), Φελντίν 6 (1), Βάργκας 4, Σάντσεζ, Μπάεζ 2, Ραμόν, Μαρτίνεζ 5 (1 τριπ., 9 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…