Κεντρική Διεθνή Σε τέσσερις χώρες

Σε τέσσερις χώρες

france eurobasket2013

france-eurobasket2013

Το Ευρωμπάσκετ του 2015 απέκτησε και επίσημα… “στέγη” καθώς τη θέση της Ουκρανίας πήραν τέσσερις χώρες, όπως ανακοινώθηκε από τη FIBA Europe στη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Έτσι, η Κροατία, η Λετονία, η Γερμανία και η Γαλλία είναι οι τέσσερις… επιλαχούσες που καλούνται να διοργανώσουν τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε, στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη Λιλ θα διεξαχθεί και η τελική φάση.

Θυμίζουμε ότι μετά την αδυναμία που δήλωσε η Ουκρανία προκειμένου για να αναλάβει τη διοργάνωση, οχτώ χώρες προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν το τουρνουά (η Φινλανδία, η Πολωνία, το Ισραήλ και η Τουρκία ήταν οι άλλες τέσσερις).

Εντέλει, η FIBA Europe έδωσε το “χρίσμα” στις μισές χώρες από αυτές που έθεσαν υποψηφιότητα με το Ευρωμπάσκετ να μην μένει “άστεγο”. Κατά τα άλλα, οι ομάδες που θα δώσουν το “παρών” σε αυτή τη διοργάνωση έχουν ήδη γίνει γνωστές ενώ ανάμεσα στις 24 είναι και η Ελλάδα.

Αναλυτικά οι 24 ομάδες που εξασφάλισαν ένα εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ του 2015: Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Σκόπια, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…