Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Σερβία – Ελλάδα 90-72

Σερβία – Ελλάδα 90-72

kalinic dunk pagkosmio

kalinic-dunk-pagkosmio

Κρίμα
Η Σερβία ήρθε να βάλει τέλος στο αήττητο σερί της Εθνικής ομάδας και μαζί να “σκοτώσει” τα όνειρά της για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Οι “πλάβι” επικράτησαν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (90-72) και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, την ίδια ώρα που η “γαλανόλευκη” ψάχνει τα “γιατί” της ήττας της. Μια ομάδα που πάντως έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το Ευρωμπάσκετ της επόμενης χρονιάς.

Η… κακή μέρα φάνηκε από το πρωί. Κυρίως όσον αφορά την άμυνα αφού οι Σέρβοι έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι σχεδόν με κάθε πιθανό τρόπο. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν δυσκολεύτηκε να προσεγγίσει το “ζωγραφιστό” είτε με τους κοντούς είτε με τους ψηλούς και έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Κάλινιτς μπόρεσε να “χτίσει” ένα μικρό προβάδισμα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Φώτης Κατσικάρης “ανακάτευε την τράπουλα” για να βρει το ιδανικότερο σχήμα εντός παρκέ, αλλά ό,τι κι αν δοκίμασε, δεν είχε αποτέλεσμα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Βουγιούκας χρεώθηκε με τρία φάουλ μέσα σε τρία λεπτά, αφήνοντας μόνο του τον Μπουρούση να παλεύει με τα… θηρία.

Η διαφορά στην ετοιμότητα όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι φάνηκε μέσα σε ένα λεπτό. Το τελευταίο του πρώτου μέρους, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο +1 (σ.σ.: μοναδική φορά που πήρε κεφάλι στο σκορ). Η απάντηση των “πλάβι” ήταν άμεση καθώς “έτρεξαν” σερί 5-0 και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας αέρα τεσσάρων πόντων (46-42).

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν υπήρχε ηρεμία, συγκέντρωση και σωστές επιλογές. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κάτι που όχι μόνο διατηρούσε τη Σερβία μπροστά στο σκορ, αλλά της επέτρεπε να αυξάνει το προβάδισμά της. Λεπτό με το λεπτό.

Σταδιακά, οι “πλάβι” διεύρυναν την υπέρ τους διαφορά, ο Μπογκντάνοβιτς έκανε ό,τι έπρεπε για να “σκοτώσει” την ελληνική άμυνα και ο Τεόντοσιτς ήταν για πρώτη φορά συγκεντρωμένος επί σαράντα λεπτά.

Όλο αυτό δημιούργησε ένα κλίμα που ήταν αδύνατο να αντιστραφεί στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Σερβία πατούσε γερά στα πόδια της, την ίδια ώρα που η Ελλάδα δεν είχε τις δυνάμεις και το καθαρό μυαλό να κυνηγήσει την ανατροπή.

Έτσι, οι “πλάβι” κέρδισαν με 90-72 και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ρίχνοντας στο καναβάτσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που “πόνεσε” από την πρώτη του ήττα στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-42, 64-55, 90-72.
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 13 (2), Σιμόνοβιτς 5 (1), Γιόβιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 21 (4), Μπιέλιτσα 8 (10 ριμπ.), Μάρκοβιτς 3 (1), Κάλινιτς 12 (1), Μπίρσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίματς.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης 5 (1), Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 12 (3), Βασιλειάδης 6 (1), Καλάθης 14 (2), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6, Αντετοκούνμπο 7 (1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…