Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Πολύ μπροστά ο πρόεδρος

Πολύ μπροστά ο πρόεδρος

papadimitriou nikos

papadimitriou-nikos1

Υπάρχουν πρόεδροι οι οποίοι διοικούν βάσει πλάνου. Υπάρχουν και πρόεδροι που έχουν το… χάρισμα να “βλέπουν το μέλλον“. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος… νίκησε τον ΕΝΦΙΑ, πριν ακόμα αναγγελθεί ως φόρος! Γιατί, μόνο αυτός γνώριζε ότι θα μπουν φόροι στα ακίνητα κι “έσωσε” τον ΣΕΔΚΑ από μια… λάθος κίνηση.

Ο πρώην πρόεδρος, Θοδωρής Βιδάλης, ήθελε το αποθεματικό του συνδέσμου των διαιτητών της Αθήνας να μετατραπεί σε ένα… κεραμίδι, που θα στέγαζε τον ΣΕΔΚΑ, ή θα αποτελούσε πηγή εσόδου (ενοίκιο). Είχε βρει, μάλιστα, χώρο (δεν συμφωνούσαν πολλοί), ο οποίος θα κόστιζε στον ΣΕΔΚΑ 25.000 ευρώ.

Τότε είχαν (καλώς) γίνει ουκ ολίγες συζητήσεις, συσκέψεις, συνεδριάσεις. Σπίτι θα έπαιρναν, δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Τότε, βεβαίως, δεν υπήρχε ούτε ο ΕΝΦΙΑ, ούτε οι επιβαρύνσεις και οι φόροι, αλλά μάλλον ο Νίκος Παπαδημητρίου έβλεπε μπροστά.

Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ενώ για το σπίτι έγιναν τόσες συζητήσεις, δόθηκαν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη 18.000 ευρώ για τα ρούχα των διαιτητών! Το κακό είναι πως τα περισσότερα από τα ρούχα είναι για απόσυρση, το καλό είναι πως (ακόμα) δεν έχει επιβληθεί φόρος για το ντύσιμο.

Πέρα από την πλάκα, είναι απίστευτο το να μετατρέπονται τα χρήματα σε ρούχα, αντί για να επενδυθούν, αλλά εμάς λόγος δεν μας πέφτει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…