Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Οι βραβεύσεις

Οι βραβεύσεις

vraveio ithous

vraveio ithous

Το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας “έσφυζε” από μπασκετική ζωή στην αποψινή κλήρωση της Α1 και πριν “μιλήσει” η κληρωτίδα, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις για τις ομάδες και τους παίκτες που διακρίθηκαν την περσινή σεζόν ενώ οι Παναγιώτης Γιαννάκης και Παναγιώτης Φασούλας τιμήθηκαν για την τεράστια προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ.

Παράλληλα, η κόρη του Κώστα Μουρούζη, Πελαγία και η κόρη του Γιώργου Αμερικάνου, Χριστίνα, παρευρέθησαν στην εκδήλωση και παρέλαβαν τα βραβεία για τους εκλιπόντες πατεράδες τους που “έφυγαν” από κοντά μας κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε ο Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του νταμπλ, ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, την ώρα που απονεμήθηκαν τα βραβεία ήθους σε ΚΑΟΔ, Απόλλωνα Πάτρας, Ίκαρο και Ρέθυμνο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παραλαβή του βραβείου: “Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στη Nova που θα είναι κοντά μας για δύο ακόμα χρόνια αλλά ελπίζω και για πολλά ακόμα. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή σεζόν σε όλους, χωρίς βία και ακρότητες. Καλή επιτυχία σε κάθε ομάδα ξεχωριστά”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος επισήμανε: “Καλησπέρα. Εύχομαι να γίνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα από πέρσι. Και οι δυο ομάδες είναι ενισχυμένες, κι εμείς κι ο Παναθηναϊκός απ’ ότι βλέπω. Ας επικρατήσει ο καλύτερος, που θα φανεί μέσα στο γήπεδο”.

Από εκεί και πέρα, βραβεύτηκαν ο Σούλης Μαρκόπουλος ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς, ο Σάσα Βεζένκοφ ως ο καλύτερος νέος παίκτης, ο Γιώργος Μπόγρης ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ως ο MVP του πρωταθλήματος και μέλος της καλύτερης πεντάδας. Ο Ντι Τζέι Κούπερ, ο Γιόνας Ματσιούλις, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Στεφάν Λάσμε αποτέλεσαν τα άλλα τέσσερα μέλη της κορυφαίας πεντάδας.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την βοήθεια που του προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και ευχήθηκε φέτος να παιχτεί πολύ καλύτερο μπάσκετ. Ο Βεζένκοφ ευχαρίστησε με τη σειρά του τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του και τους αφιέρωσε το βραβείο. Από την πλευρά του ο Διαμαντίδης χαρακτήρισε ως τιμή του το γεγονός ότι φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκό.

Επίσης, οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Χαλβατζάκης και Λάμπρος Κανελλόπουλος βράβευσαν τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του ΕΣΑΚΕ και της UNICEF.

Μάλιστα, τα παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα από τον αρχηγό του Παναθηναϊκό, τον Νίκο Παππά και άλλους παίκτες που έδωσαν το “παρών” στην κλήρωση.

unicef-vraveusi

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …