Κεντρική Ασίστ Περαστικός Και μάνατζερ, και κόουτς

Και μάνατζερ, και κόουτς

ghost fantasma

ghost-fantasma

Ετοιμάζομαι για την αποψινή κλήρωση, στην οποία θα είμαι “Περαστικός“, συλλέγω διάφορες πληροφορίες που θα αξιοποιηθούν στο μέλλον για την πορεία των ομάδων που ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει το πιστοποιητικό (μέχρι να διαβάσετε αυτές τις αράδες μπορεί και να το έχουν πάρει) και λέω να ασχοληθώ με ένα θέμα, το οποίο είχε αναδείξει το… φάντασμα, “περί ατομικών προπονήσεων“.

Ήμουν “Περαστικός” από ένα γήπεδο κι είδα έναν Ομοσπονδιακό Προπονητή. Είδα και παιδιά να κάνουν ατομικές προπονήσεις, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο προπονητή. Είχε βάλει άλλον να δίνει οδηγίες. Φίλος του είναι, παλιός παίκτης ήταν, μάνατζερδηλώνει” πλέον.

Όχι δεν έχει δικό του γραφείο (ποιος έχει;), είναι μαζί με έναν “μεγάλοατζέντη (βοηθός του) και προσέξτε να δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα: Τα παιδιά δεν πληρώνουν για τις ατομικές, αλλά τυχαία καταλήγουν στο γραφείο του συγκεκριμένου μάνατζερ, με τις ευλογίες -φαντάζομαι- του Ομοσπονδιακού Προπονητή.

Ό,τι δεν είναι παράνομο δεν σημαίνει πως είναι ηθικό. Εγώ “Περαστικός” είμαι κι επειδή (κάνω πως) δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα, θα αδιαφορήσω για το εξαιρετικό (και έξυπνα δουλεμένο) προφίλ του κόουτς και θα πω ότι να μια ωραία στημένη επιχείρηση. Τα παιδιά κάνουν ατομικές κι έχουν ανοιχτή πόρτα (ή έτσι νομίζουν) για την Εθνική, ο μάνατζερ παίρνει τον… αφρό της νέας γενιάς και φαντάζομαι πως ο Ομοσπονδιακός δεν το κάνει λόγω… τάματος, αλλά όλο και κάτι κερδίζει.

Μπορεί να μην είναι χρήματα, αλλά η εύνοια του μάνατζερ. Κι αυτό κέρδος είναι, αλλά όλο το έργο γίνεται με την Εθνική στο επίκεντρο. Αν ήταν οποιοσδήποτε κόουτς μπορεί να μην ήταν καν μεμπτό. Όταν, όμως, εμπλέκεται Ομοσπονδιακός Προπονητής, δεν πηγαίνει αλλού το θέμα;

Όλα αυτά τα γράφει ένας “Περαστικός“, που μπορεί και να είδε λάθος. Μπορεί ο βοηθός μάνατζερ να μην ήταν στις προπονήσεις και να ήταν κάποιος που του έμοιαζε. Μπορεί να έχει και δίδυμο αδερφό, ο οποίος να ασχολείται με τη στατικότητα των γηπέδων και να ήταν εκεί για να δει τα… μπετά.

Οι έχοντες την ευθύνη των Εθνικών Ομάδων θα ενδιαφερθούν για το αν τα παιδιά μετατρέπονται σε προϊόν συναλλαγής;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …