Κεντρική Ασίστ Περαστικός Ιατρικός τουρισμός

Ιατρικός τουρισμός

medical tourism

medical-tourism

Είναι στιγμές που νιώθω ότι η… υπογραφή της στήλης είναι άκυρη. Γιατί αν εγώ είμαι “Περαστικός“, τους άλλους πώς να τους χαρακτηρίσω; Όχι πείτε μου, γιατί δίνω μάχη με τον εαυτό μου να αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς, ενίοτε και να γράφω απλά, γιατί από μόνα τους αυτά που γράφω χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένοι (όχι όλοι, όχι πάντα).

Ήρθε ένας Αμερικανός στην Ελλάδα (κάπου, κάπως, κάποτε, τί να λέμε τώρα). Κανονικά έπρεπε να είναι “Περαστικός” και θα ήταν, αν γίνονταν ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος. Γιατί ο άνθρωπος ήρθε χωρίς καθόλου έξω μηνίσκο, με γόνατο 65χρονου! Γίνονται αυτά; Μωρέ γίνονται και χειρότερα.

Ο παίκτης κλάταρε και μπήκε για επέμβαση. Όχι δεν έπαθε σκωληκοειδίτιδα. Από γόνατο έμεινε, αφού είπαμε. Δεν είχε έξω μηνίσκο. Τώρα, μετά το χειρουργείο, δεν έχει και έσω μηνίσκο.

Τσακισμένο ήταν το γόνατο του παιδιού (δεν τον λες). Ήταν βεβαρημένο με παλιό χειρουργείο στην Αμερική και πολλαπλές βλάβες στα πλαίσια αρθρίτιδας! Αν και δεσμεύτηκαν προς τον προπονητή ότι θα επιστρέψει σε έναν μήνα, εγώ (“Περαστικός” είμαι, δεν ξέρω) λέω πως δεν θα γυρίσει ούτε σε τρεις μήνες, ούτε ποτέ ξανά θα παίξει σοβαρό μπάσκετ.

Αυτό που δεν γνωρίζω, ένεκα του ότι είμαι “Περαστικός” είναι αν είχε προλάβει να εκδοθεί το δελτίο του, αν είχε σταλεί το συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ. Κι επειδή ακριβώς δεν γνωρίζω, αναρωτιέμαι ποιος πλήρωσε το χειρουργείο;

Το σίγουρο είναι πως την πάτησαν όλοι: Η ασφαλιστική, γιατί είναι προϋπάρχουσα νόσος, κι αν τον ασφάλισε θα πληρώσει τσάμπα. Η ομάδα αγόρασε γουρούνι στο σακί και οι γιατροί μάλλον υπέγραψαν (αν υπέγραψαν) χωρίς να τον εξετάσουν. Γιατί με το γόνατο που είχε και πρωτοετής της ιατρικής θα τον “έκοβε.

Σε αυτά που πλήρωσαν χωρίς κανένα κέρδος, προσθέστε τα εισιτήρια, την προκαταβολή, κτλ. Πεταμένα λεφτά, αφήστε που “τσαλακώθηκε” και η φήμη του μάνατζερ, και η εμπιστοσύνη στον γιατρό.

Η αλήθεια είναι πως πέρασαν (απολύτως “Περαστικοί“) αρκετοί Αμερικανοί, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν “τουρίστες“. Κι όχι άδικα. Ο συγκεκριμένος παίκτης ανήκει στην κατηγορία του “ιατρικού τουρισμού“. Ήρθε στην Ελλάδα, έκανε την επέμβαση, και φεύγει. Χωρίς γόνατο, αλλά μήπως είχε όταν ήρθε;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …