Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η γη γυρίζει (ακόμα)!

Η γη γυρίζει (ακόμα)!

end world

end-world

Λίγο πριν επιστρέψουμε στο “κλεινόν άστυ“, κάπου εκεί στις τελευταίες ημέρες των διακοπών, έσκασε η… βόμβα! “Έκτακτη συνεδρίαση της FIBA“, για την οποία γράφτηκε στο επίσημο site της ΕΟΚ: “Η συνεδρίαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον του μπάσκετ παγκοσμίως“. Παγώσαμε (βεβαίως, στις 23 Αυγούστου δεν ήταν κακό να… παγώσουμε λίγο). Και πριν συνέρθουμε από το σοκ, “έσκασε” και η δήλωση Βασιλακόπουλου, στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ

Δέχθηκα πριν από δύο μέρες ένα επείγον τηλεγράφημα για να παραβρεθώ σε μια ιστορική συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου, η οποία μπορεί να αλλάξει τη διοικητική δομή του μπάσκετ. Ήμουν πρόεδρος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σχεδιάσει αυτές τις αλλαγές και είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα είναι παρούσα. Αποτελεί τιμή για τον τόπο, το ελληνικό μπάσκετ και τον ομιλούντα“.

Βρε ποια τιμή, εμείς -όπως βλέπετε κι από τη φωτογραφία- ετοιμαστήκαμε για το τέλος του κόσμου, που θα σημάνει την αρχή του επόμενου (κάθε τέλος σηματοδοτεί μια αρχή). Μπήκαμε στα καταφύγια, αγοράσαμε κονσέρβες από τα τοπικά σούπερ μάρκετ, προμηθευτήκαμε με νερό (πολύ νερό, εξ ου και οι κουβάδες που ρίχνουν στα κεφάλια τους οι φίλοι, αφού… τόσο νερό, τί να το κάνουν;), περιμέναμε με κομμένη την ανάσα ένα μήνυμα μέσω ερτζιανών και συχνοτήτων ασυρμάτου.

Ούτε η σειρά “doomsday preppers” (“έτοιμοι για το τέλος του κόσμου” κατά το ελληνικότερο) δεν είχε τόση επιτυχία. Οι μέρες πέρασαν, αλλά φευ. Καμία εξέλιξη. Μια ανακοίνωση (στα ψιλά, δεν καταδέχθηκαν ούτε οι αυλικοί να τη γράψουν) ότι η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη -και ουχί έκτακτη– κι ήταν απολογιστική της Επιτροπής.

Δεν άξιζε τον κόπο να γραφτεί λέξη για την… εξέλιξη του “θέματος” κι αν δεν είχα φίλους που περιμένουν ακόμα στα καταφύγια, δεν θα ασχολιόμουν. Πάντως, όσοι έχετε προμηθευτεί εξοπλισμό (ανάλογο της φωτογραφίας), όσοι έχετε κάνει αγορές σε τρόφιμα, φάρμακα, νερό, όσοι έχετε φτιάξει καταφύγια στα σπίτια σας, μην χαλιέστε.

Κάποια στιγμή που θα πάει ο πρόεδρος για ψάρι στη Χαλκίδα, μπορεί το ευφάνταστο γραφείο Τύπου της ΕΟΚ να σημάνει συναγερμό, να ηχήσουν οι σειρήνες, να συγκληθεί το συμβούλιο των οκτώ ισχυρών, η επιτροπή των σοφών, να επαναδιατυπώσουν οι Ίνκας τη θεωρία για το τέλος του κόσμου.

Ρε τί τραβάμε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…