Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Επαγγελματική οργάνωση”

“Επαγγελματική οργάνωση”

dendrinos

dendrinos

Με την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκομίσει ύστερα από πολλά χρόνια στους πάγκους, η επιλογή του Μάκη Δενδρινού στο πόστο του Διοικητικού Τεχνικού Συμβούλου, από τον Κολοσσό, αποτελεί ιδανική επιλογή για να ανέβει επίπεδο η ομάδα.

Ο “Βούδας” του ελληνικού μπάσκετ, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, για το πόστο που ανέλαβε στη ροδίτικη ομάδα, τους στόχους της αναβάθμισης του συλλόγου ενώ αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με τον Κολοσσό και τις υποχρεώσεις που θα έχει ως Διοικητικός Τεχνικός Σύμβουλος:

“Το πόστο που έχω αναλάβει σημαίνει ότι θα ασχολούμαι με όλα τα ζητήματα, καθώς αφορά και το διοικητικό κομμάτι. Όπως καταλαβαίνετε οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες και πολύπλευρες. Στον σύλλογο υπάρχει ενθουσιασμός, καθώς η ομάδα έχει μία μπασκετική παράδοση, ενώ βρίσκεται ήδη μία δεκαετία στην Α1. Όλοι μέσα στο σύλλογο θέλουμε αυτή η προσπάθεια να γίνει ποιοτικότερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στηρίξει εδώ και χρόνια τον Κολοσσό κι ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα προστεθούν κι άλλοι ώστε ο σύλλογος να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αποκτώντας μεγαλύτερο έρεισμα στο νησί και να γίνει ο σύλλογος που θα εκπροσωπεί όλη τη Ρόδο σε επίπεδο κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό. Ο Κολοσσός πρέπει να αποτελέσει υπόθεση όλης της κοινωνίας γιατί μόνο έτσι θα έχει η ομάδα βιωσιμότητα και θα έρθουν κι άλλα καλά αποτελέσματα”.

Για τη σχέση του με τον Κολοσσό και το όραμα που υπάρχει:

“Με την ομάδα και με τους ανθρώπους του Κολοσσού έχω εδώ και χρόνια οικογενειακές σχέσεις. Στην Ρόδο ήμουν το 1979 και το 1982 βοηθώντας ως προπονητής να ανέβει από το ερασιτεχνικό μέχρι τη Β’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αρκετοί από τους σημερινούς διοικητικούς παράγοντες ήταν τότε παίκτες μου.

Για πολλούς και διάφορους λόγους το μπάσκετ την σημερινή εποχή στρέφεται στη περιφέρεια και οδεύει σε μία αποκέντρωση, οπότε η βελτίωση όλης της λειτουργίας του συλλόγου σε πιο επαγγελματικά πρότυπα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για όλους μας.

Φέτος η ομάδα είναι νέα, καθώς έχει αλλάξει ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ. Είναι φυσιολογικό να χρειαστεί λίγο παραπάνω υπομονή από όλους προκειμένου να δέσει η ομάδα και να διεκδικήσει ότι της αναλογεί στο πρωτάθλημα. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες του κόουτς Μιχάλη Κουταλιανού και νομίζω ότι το πετύχαμε στο 99%.

Πλέον εναπόκειται στο προπονητικό τιμ και στους παίκτες να δουλέψουν σκληρά για να ευοδωθούν και μέσα στο πρωτάθλημα οι προσπάθειες του συλλόγου. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες τους”.

Για τον προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Κουταλιανό:

“Ο Μιχάλης είναι ένα νέο παιδί και πολύ εξελίξιμος προπονητής, ο οποίος καλείται να πάρει το “βάφτισμα του πυρός”. Έχει όλα τα εχέγγυα να τα καταφέρει γιατί εκτός από παιδί της περιοχής και της ομάδας έχει θητεύσει δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του.

Με τον Μιχάλη ο σύλλογος δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να αξιοποιήσει και να στηριχτεί σε όσους Ροδίτες μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα. Στην παρούσα φάση, δυστυχώς η τοπική παραγωγή δεν μπορεί να τροφοδοτήσει την πρώτη ομάδα με παίκτες”.

“Έχει μέλλον αυτή η ομάδα”

Για την Εθνική Ελλάδας και την εικόνα που είχε στα γήπεδα της Ισπανίας:

“Η εικόνα έδειχνε πολύ θετική και ελπιδοφόρα. Οι προσπάθειες που έγιναν από την αρχή για να γίνει ΟΜΑΔΑ ήταν ουσιαστικές κι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά. Για τους μπασκετικούς αποτελούσε ερωτηματικό αν ορισμένα μειονεκτήματα που είχε αυτή η ομάδα (μακρινό σουτ, υπεροπλία ψηλών, κενά διαστήματα) θα μπορούσαν να καθορίσουν αγώνες πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίζαμε αντιπάλους λίγο πιο δυνατούς σε σχέση με αυτούς στον όμιλο, ή θα μπορούσαν να ξεπεραστούν.

Από τη στιγμή που η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την Σερβία πρέπει πλέον να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν και φυσικά να μην μας πιάσει απογοήτευση. Πρέπει να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον γιατί πράγματι έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κρατήσουμε ως σημείωση ότι αυτό το συνολικά θετικό πρόσημο της ομάδας έγινε με Έλληνες προπονητές.

Οι αρμόδιοι ας στηριχτούν σε αυτό για να μην έχουμε πισωγυρίσματα όπως με τους πειραματισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πλέον ότι ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με βάση τα σημερινά συστατικά υλικά μπορεί να μας ξαναφέρει στις υψηλές βαθμολογικά θέσεις κι αυτή πρέπει να είναι η ευχή όλων όσων ασχολούνται με το μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…