Διδακτική ήττα

bochoridis filiko

bochoridis-filiko

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι η αντίπαλος του Άρη στον αυριανό τελικό του “Nick Galis Cup“, καθώς επιβλήθηκε του “τριφυλλιού” με 68-67, χάρη σε ένα… τετράποντο του Βιτάλι Φριτζόν ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +3 λίγο πριν το τέλος, ο Ρώσος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της “πράσινης” άμυνας και σκοράροντας τέσσερις πόντους (τρίποντο και βολή) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παρατάχθηκε μεν έχοντας τρεις σημαντικές απουσίες (Νέλσον, Σλότερ, Μαυροκεφαλίδης), αλλά έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης διάθεση να παίξει σκληρή άμυνα και να προστατεύσει το καλάθι της.

Η παρουσία πολλών “μικρών” (Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος) στο πρώτο μέρος δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό όσον αφορά την ομοιογένεια και συνοχή εντός παρκέ, αλλά χάρη στους πόντους και τη δημιουργία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, οι “πράσινοι” μπόρεσαν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ, την ώρα που ο Εστεμπάν Μπατίστα ήταν στον πάγκο φορτωμένος με φάουλ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό, κυρίως γιατί το “τριφύλλι” βρήκε λύσεις από την περιφέρεια. Με μπροστάρη τον Νίκο Παππά και άξιο συμπαραστάτη του τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, μεγάλωνε διαρκώς την υπέρ της διαφορά, αλλά η… τρικυμία του τελευταίου λεπτού αρκούσε για να αλλάξει άρδην την εικόνα της αναμέτρησης.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα των “πρασίνων”, την αστοχία του Δημήτρη Διαμαντίδη στις βολές (2/6 στο τελευταίο λεπτό) και με τον Βιτάλι Φριτζόν να σκοράρει… τετράποντο 1’’ πριν τη λήξη, πήρε τη νίκη με 68-67 και μαζί το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό απέναντι στον Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 10-14, 32-35, 54-50, 67-68.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 5 (1), Παππάς 11 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 10, Μπατίστα 11, Διαμαντάκος 5.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Φριντζόν 13 (2), Νίκολς 11 (1), Τζάκσον 16, Μαρκοϊσβίλι 6 (1), Ζοζούλιν 6 (1), Στρεμπκόφ 4, Βορόντσεβιτς 4 (9 ριμπ.), Καούν 2, Χάινς 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…