Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Αυτοί κάνουν τη διαφορά

Αυτοί κάνουν τη διαφορά

divac bodiroga

divac-bodiroga

Εντάξει, δεν έγινε υπερομάδα σε μία ημέρα η Εθνική Σερβίας, αλλά αν εμείς υποστηρίζουμε (κι είναι βάσιμο αυτό που λέμε) ότι η “επίσημη αγαπημένη” μας έχει μέλλον και το μοντέλο είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί επιτυχίες, τί να πουν κι οι γείτονες; Γιατί τίποτα από αυτά που μας άρεσαν στην Εθνική τού Φώτη Κατσικάρη δεν λείπει από την παρέα τού Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.

Υπάρχει, όμως, μια σημαντική διαφορά κι αυτή δεν εντοπίζεται στο παρκέ. Έχετε καταλάβει από ποιους χάσαμε; Από τη Σερβία που έχει για πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής τον Βλάντε Ντίβατς. Που έχει αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας μπάσκετ και υπεύθυνο των ανδρικών εθνικών ομάδων τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Που έχει ως αθλητικό διευθυντή των μικρών εθνικών ομάδων τον Ντράγκαν Τάρλατς.

Εμείς τί έχουμε απέναντί τους; Τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη και μια σειρά από πολυκαιρισμένους παράγοντες. Το μόνο που μπορούμε να αντιτάξουμε είναι πως όσο χρονών είναι οι τρεις μαζί είναι ο πρόεδρος της δικής μας ομοσπονδίας (να τα χιλιάσει, όχι όμως καθισμένος στη συγκεκριμένη καρέκλα).

Τρεις τεράστιες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ, ενώνουν δυνάμεις. Με τον Τζόρτζεβιτς στον πάγκο και με τις ευλογίες των Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς. Και γύρευε πόσοι άλλοι δουλεύουν εκεί τριγύρω. Όλη η μεγάλη των πλάβι σχολή κι εμείς έχουμε στήσει απέναντί τους τον “Ελ Σιντ” κι αναρωτιόμαστε γιατί χάσαμε.

Αυτοί κάνουν τη διαφορά. Αυτοί εμπνέουν. Αυτοί καθοδηγούν. Αυτοί αποτελούν τη ζωντανή ιστορία. Και ιστορία και ζωντανή. Εμείς σε λίγο θα κάνουμε τις συνεδριάσεις στην Αμφίπολη, αφού ηλικιακά (και ομιλώ τόσο για την πραγματική ηλικία, όσο και για την παραγοντική ηλικία) δεν απέχουμε πολύ.

Σέβομαι την προσφορά όλων, ακόμα και του… τελευταίου (αδόκιμος ο όρος) παράγοντα. Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει κι αυτοί να σεβαστούν πρώτα την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ και μετά τον εαυτό τους και την υστεροφημία τους. Όχι άλλο κάρβουνο…

Υ.Γ.: Ευθύνη της πολιτείας είναι να μας απαλλάξει από την παρουσία των δεινόσαυρων, αφού εκείνοι από μόνοι τους δεν παίρνουν απόφαση να… συνταξιοδοτηθούν. Τρόποι υπάρχουν και οι έχοντες τη δυνατότητα το γνωρίζουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…