Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Όρεξη για σκληρή δουλειά

Όρεξη για σκληρή δουλειά

fanis apostolakis

fanis apostolakis

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Όταν όμως κάτι τελειώνει, κάτι νέο υπάρχει στα σκαριά. Έτσι λοιπόν είναι και στο μπάσκετ. Ο Γιώργος Σουρμελής έπειτα από έξι χρόνια έφυγε από την ομάδα των Μελισσίων και ήρθε ο ερχομός του νέου κόουτς Φάνη Αποστολάκη, που έφερε, ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία για την ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Ο νέος προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Sepk.gr) για την μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του αλλά και για τα όσα τον κέρδισαν στις συζητήσεις με τους διοικούντες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με την ομάδα των Μελισσίων: “Οι άνθρωποι της ομάδας με πλησίασαν με πολύ ωραίο τρόπο και μιλήσαμε για τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας. Αυτά που άκουσα μου φάνηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα, καθώς η ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στις μεγάλες και γεμάτες υποδομές σε συνδυασμό με τον τρόπο δομής της ομάδας που στηρίζεται κυρίως σε νέα παιδιά είναι κάτι που είναι μέσα στη φιλοσοφία μου. Νομίζω ότι αυτό ήταν το κοινό στοιχείο που βρήκαμε με τη διοίκηση και συμφωνήσαμε να έρθω στην ομάδα”.

Για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να δώσει στην ομάδα: “Όταν έχεις νέα παιδιά στην ομάδα θέλεις να στηριχτείς στην ταχύτητα του παιχνιδιού και να δώσεις έμφαση στην πίεση μέσα στο παιχνίδι. Αυτά τα κομμάτια θέλουμε να βάλουμε κι εμείς στο παιχνίδι μας αν και δεν είναι καθόλου εύκολο. Όταν έχεις να κάνεις με νέα παιδιά θέλει πολύ δουλειά να μάθεις να παίζεις γρήγορα γιατί δεν αρκεί απλά να το κάνεις αλλά πρέπει να το κάνεις σωστά και με κανόνες. Δεν είναι εύκολα όλα αυτά, όμως θα δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ: “Πρωταρχικός στόχος του συλλόγου είναι η παρουσία νέων παιδιών από τις ακαδημίες , στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε τα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας να έχουν χώρο και ρόλο. Βαθμολογικά θέλουμε η ομάδα να συνεχίσει την πορεία που είχε τα προηγούμενα χρόνια και να μπορέσει να κυνηγήσει μία θέση μέσα στα πλέι οφ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…