Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

flionis u17

flionis-u17

Ο αγώνας απέναντι στις Φιλιππίνες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος σε σχέση με αυτόν κόντρα στις ΗΠΑ. Από την άποψη πως σήμερα η Ελλάδα ήταν το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Πράγμα που απέδειξε εντός παρκέ, διασύροντας την ομάδα του Μάικλ Γιάριν (85-65). Χωρίς καν να πιεστεί ή να φορτσάρει.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως ο Δημήτρης Παπανικολάου χρησιμοποίησε ελάχιστα τους παίκτες που έχουν στην “πλάτη” τους το Πανευρωπαϊκό Εφήβων, και δη τους Γιώργο Παπαγιάννη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Οι βραχύσωμοι Φιλιππινέζοι (σ.σ.: ο ψηλότερος παίκτης ήταν… 1μ90) άρχισαν με μεγάλο ενθουσιασμό το παιχνίδι, δείχνοντας πως μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Εκ των πραγμάτων όμως αυτό δεν φάνηκε να ισχύει. Όχι για περισσότερο από πέντε λεπτά. Τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα.

Στη συνέχεια, η “γαλανόλευκη” κυριάρχησε, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, έλεγξε τα ριμπάουντ και με τον Δημήτρη Παπανικολάου να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής, δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο του Ντουμπάι.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Ανγκόλα, σε έναν αγώνα που η νίκη είναι απαραίτητη προκειμένου για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλό της.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 26-46, 33-63, 65-85.
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ (Γιάριν): Γκο 7 (2), Ντάριο 2, Νιέτο 11 (13 ριμπ.), Ναβάρρο 4, Παντίγια 1, Μεντόζα 19 (1), Πανλίλιο, Ντέλα Κρουζ 9 (3), Αμπαντέζα 2, Εσκότο 4, Ντεσιντέριο 6.
ΕΛΛΑΔΑ (Παπανικολάου): Κόνιαρης 14 (4 τρίπ., 6 ριμπ.), Ντουζίδης 9 (1 τρίπ., 11 ριμπ.), Μιλεντίγιεβιτς 2 (5 ριμπ., 5 ασ.), Φλιώνης 6 (1), Μιχαλούτσος 6, Πεφάνης 26 (6/11 τρίπ.), Δίπλαρος 4, Σκορδάς 6 (7 ριμπ.), Καμάρας 5 (1), Μουράτος 4, Παπαγιάννης 1, Χαραλαμπόπουλος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…