Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Φιλιππίνες – Ελλάδα 70-82

Φιλιππίνες – Ελλάδα 70-82

printezis filippines pagkosmio

printezis-filippines-pagkosmio

Γλίτωσε τα χειρότερα
Οι Φιλιππίνες προβλημάτισαν υπέρ το δέον την Εθνική ομάδα, αλλά δεν προκάλεσαν μεγαλύτερες αναταράξεις. Η Ελλάδα πήρε τη νίκη (82-70) απέναντι σε μία αλλοπρόσαλλη ομάδα (ως προς τον τρόπο που αγωνίζεται), έκανε το 2/2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και μπορεί να αισθάνεται ήσυχη που απέφυγε τα χειρότερα, σε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι.

Η ομάδα του Βίνσεντ Ρέγες δεν είναι κάτι σπουδαίο από ποιοτικής πλευράς, αλλά έχει ένα σημαντικό χάρισμα: πηγαίνει τα παιχνίδια στον δικό της ρυθμό. Έτσι έγινε και σήμερα, με την “επίσημη αγαπημένη” να παλεύει για να επιβληθεί, αλλά να μην αισθάνεται σε κανένα σημείο του αγώνα ήρεμη πως “καθάρισε τη μπουγάδα”. Τέλος καλό όλα καλά όμως.

Με κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη (25 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και “αθόρυβο” τον Γιάννη Μπουρούση (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) η Ελλάδα πήρε τη νίκη και στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο, όπου σε περίπτωση νίκης “κλειδώνει” την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων, το ζητούμενο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν να μην πέσει στην παγίδα των Φιλιππινέζων. Ήτοι να μην ξεφύγει από το πλάνο του. Τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά.

Ο στόχος όμως δεν επετεύχθη σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα. Παρά τη νίκη, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη δεν έπεισε πως θα “καθαρίσει” εύκολα τον αντίπαλό της, ο οποίος δεν πέταξε λευκή πετσέτα ποτέ. Ακόμα κι όταν το παιχνίδι έμοιαζε να είναι χαμένο στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Η δύσκολη βραδιά (κυρίως στον πνευματικό τομέα) για την Ελλάδα ξεκίνησε από νωρίς. Παρά τα 4/17 σουτ εντός παιδιάς που είχαν οι Φιλιππίνες και τον ανορθόδοξο τρόπο επίθεσής τους, βρέθηκαν στο -10 (20-10) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Μία διαφορά που μπορεί να ακούγεται σημαντική, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν διπλάσιας έκτασης, αν οι παίκτες της “γαλανόλευκης” ήταν πιο προσεκτικοί, πιο συγκεντρωμένοι και δεν υπέπιπταν σε εφτά (!) λάθη στην πρώτη περίοδο.

Με τον ρυθμό του αγώνα να ευνοεί τις Φιλιππίνες (χάρη στο run n gun και τα συνεχόμενα σουτ σε λίγα δευτερόλεπτα), η ομάδα του Βίνσεντ Ρέγες ήταν κολλημένη σαν βδέλλα στην Ελλάδα. Σε τέτοιο βαθμό που το (διαρκές) διψήφιο προβάδισμά της δεν της επέτρεπε να νιώσει σιγουριά ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Αν μάλιστα δεν ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης να δώσει λύσεις στο δεύτερο μέρος, τότε το βράδυ ενδεχομένως να είχε αρνητική τροπή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε όμως “παρών” όταν χρειάστηκε, επωμίστηκε το βάρος της “γαλανόλευκης” επίθεσης και, παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Αντρέι Μπλατς, η Ελλάδα έφτασε στην τελική επικράτηση (82-70).

Σε ένα παιχνίδι από το οποίο ενδεχομένως να μην κέρδισε τίποτα (πέραν της νίκης). Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όμως είναι ότι δεν έχασε κάτι. Προχωράει δίχως απώλειες για τον αγώνα κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο που μπορεί να σημάνει την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-37, 45-58, 70-82.
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ (Ρέγες): Αλαπάγκ 3 (1), Τενόριο 3 (1), Τσαν 5 (1), Ουίλιαμς 5 (1), Ντέιβιντ 2, Ντε Οκάμπο 4, Νόργουντ 5 (1), Μπλατς 21 (14 ριμπ.), Φαγιάρντο 10, Ντάλισταν 5 (1), Αγκιλάρ 2, Πίνγκρις 7.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12 (10 ριμπ.), Ζήσης 8, Βασιλειάδης 6 (2), Καλάθης 9 (1), Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 5 (1), Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 25 (10/15 δίπ., 1/4 τρίπ., 2/4 βολ., 8 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…