Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Π. Ρίκο – Αργεντινή 75-98

Π. Ρίκο – Αργεντινή 75-98

nocioni argentina pagkosmio

nocioni-argentina-pagkosmio

Ντέρμπι περιμέναμε (βάσει και του μεταξύ τους φιλικού αγώνα προ δέκα ημερών), σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε. Η Αργεντινή έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο διέσυρε με 98-75, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Η ομάδα του Χούλιο Λάμας έκανε αυτό που έπρεπε από το πρώτο λεπτό. Ήτοι έπαιξε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός, περιόρισε τα ατού του Πουέρτο Ρίκο και παίρνοντας σκορ από αρκετούς παίκτες, μπήκε γρήγορα σε θέση οδηγού.

Σε αυτό όμως μείζονα ρόλο έπαιξαν και οι απέναντι. Το Πουέρτο Ρίκο ήταν απογοητευτικό στην άμυνα, αδυνατώντας να προστατέψει το καλάθι του, την ίδια ώρα που στην επίθεση έμοιαζε να είναι μονοδιάστατη. Κι αυτό γιατί οι συνεργασίες ήταν ανύπαρκτες, με τα περισσότερα (σχεδόν όλα για την ακρίβεια) τα καλάθια των Πορτορικανών στο πρώτο μέρος να επιτυγχάνονται από ατομικές ενέργειες.

Προϊόντος του χρόνου μάλιστα, η “αλμπισελέστε” ανέβασε κι άλλο την υπέρ της διαφορά, με το τρίτο δεκάλεπτο να είναι καταλυτικό για το τελικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί σε εκείνο το διάστημα η Αργεντινή “πάτησε το γκάζι” αφήνοντας πολύ πίσω της το Πουέρτο Ρίκο, που απλά προσπαθούσε να περιορίσει την έκταση της ήττας του.

Το τελικό +23 (98-75) δεν ήταν παρά μία επιβεβαίωση της αγωνιστικής υπεροχής της ομάδας του Χούλιο Λάμας που έκανε υγιεινό περίπατο στο -θεωρητικά- ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής. Η Αργεντινή έδειξε τα δόντια της από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 38-45, 49-69, 75-98.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 24 (5), Φράνκλιν 2, Αρόγιο 6, Βασαλό 9 (1), Ριβέρα 5 (1), Ντίαζ, Σάντσεζ 6, Ουέρτας 5, Μπάλκμαν 10, Γκαλίντο 6 (1), Σαντιάγκο.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λάμας): Σκόλα 20 (9 ριμπ.), Μάτα 2, Καμπάτσο 8 (1 τρίπ., 8 ασ.), Πριχιόνι 9 (1 τρίπ., 10 ασ.), Γκουτιέρεζ 3 (1), Ντέλια 8, Χέρμαν 12 (10 ριμπ.), Νοτσιόνι 18 (11 ριμπ.), Σαφάρ 18 (4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…