Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Με τίμησε ο Αργύρης”

“Με τίμησε ο Αργύρης”

vavetsis giorgos

vavetsis-giorgos

Ενθουσιασμένος από την προοπτική της Ούνιξ Καζάν εμφανίστηκε ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ρωσικής ομάδας, Γιώργος Βαβέτσης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη για την τιμή που του έκανε να τον επιλέξει στο επιτελείο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sepk.gr:

Για τις σύγχρονες τάσεις πάνω στην προπόνηση φυσικών ικανοτήτων στους καλαθοσφαιριστές
“Η σύγχρονη ασφαλής και αποτελεσματική επιστημονική προσέγγιση του κάθε αθλητή στοχεύει στην γενική μεγιστοποίηση των φυσικών αλλά και των ειδικών ικανοτήτων του. Αυτό επιτυγχάνεται πάντα μέσα από την συνεργασία όλων των μελών της ιατρικής ομπρέλας και φυσικά του προπονητικού επιτελείου. Γενικότερα δίνουμε μεγάλη προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες και τους παράγοντες που άμεσα ή έμμεσα συνθέτουν και καθορίζουν την κίνηση του αθλητή μέσα στο γήπεδο. Ουσιαστικά μιλάμε για μία ολοκληρωτική προπόνηση και για ένα ολοκληρωτικό προπονητικό σχεδιασμό”.

Για τη συνεργασία του με την Ούνιξ Καζάν και τον Αργύρη Πεδουλάκη
“Ο Αργύρης έχει αποδείξει με το έργο του και τα αποτελέσματα του ότι ξέρει να επιλέγει και να προσαρμόζεται στις επιβαλλόμενες συνθήκες. Αυτό είναι ένα κλισέ που χρησιμοποιούμε συχνά στην εκπαίδευση των προπονητών. Η “προσαρμογή στις επιβαλλομενες συνθήκες” είναι βασική αρχή της προπονητικής και η μελέτη της έχει ξεκινήσει από τα πρώτα χρόνια της Ιατρικής έρευνας ειδικά στον τομέα της ενδοκρινολογίας. Πάνω σε αυτές τις αρχές στηρίζεται η προπόνηση κι η εκγύμναση κάθε ανθρώπου.

Με τιμά η πρότασή του και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισε. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ευφυή κι εργατικό άνθρωπο, με τον οποίο θα είχαμε συνεργαστεί πολύ νωρίτερα αν οι συνθήκες το είχαν επιτρέψει.

Η Ουνίξ αποτελεί αυτήν τη στιγμή ένα εξαιρετικό πεδίο εφαρμογής των γνώσεών μας και μας δίνει την δυνατότητα να συνεργαστούμε σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η νέα σελίδα μας “προκαλεί” να δείξουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ εξελίσσεται και προσαρμόζεται διαρκώς σε όλα τα επίπεδα, ανεξαρτήτως οικονομικών συνθηκών και φυσικά στον τομέα των επιστημόνων που το πλαισιώνουν”.

Για τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν στην εκγύμναση της ομάδας καθώς έχει πολλά και μεγάλα ταξίδια μέσα στη σεζόν
“Οι επιβαλλόμενες συνθήκες προκαλούν και προσαρμογές.. Θα προσαρμοστούμε και θα προετοιμάσουμε τους αθλητές μας ώστε οι αλλαγές κι οι προσαρμογές σε αυτές να γίνονται με τον ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Όλο το επιτελείο συνεργάζεται για να προσεγγίσουμε ολοκληρωτικά κάθε κατάσταση και αλλαγή. Η ανάλυση των συνθηκών, ο προπονητικός σχεδιασμός κι οι προσαρμογές και τροποποιήσεις που πιθανώς να χρειαστούν είναι το αντικείμενό μας.

Για αυτό ζητούνται οι υπηρεσίες μας για να εκπαιδεύουμε προπονητές, γυμναστές και αθλητές στην εφαρμοσμένη αθλητική επιστήμη. Οι αθλητές μας εκπαιδεύονται για να γίνονται συνεχώς καλύτεροι και να μεγιστοποιούν τις επιδόσεις τους. Ακόμα κι αυτοί που βρίσκονται ήδη πολύ ψηλά έχουν περιθώρια βελτίωσης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…