Κεντρική Basket League Άρης Λύνει… απορίες

Λύνει… απορίες

dimitris priftis

dimitris-priftis

Έχοντας ενισχυθεί σημαντικά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, μετά και την άρση του εμπάργκο από τη FIBA, ο Άρης έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική βάση ξένων παικτών. Άγνωστοι ως επί το πλείστον στο ελληνικό κοινό, γι αυτό ο Δημήτρης Πρίφτης φρόντισε να τους… παρουσιάσει στον κόσμο του Άρη, και όχι μόνο. Αναλυτικά όσα σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη:

ΤΟΡΕΪ ΤΟΜΑΣ:

torey thomas

“Πολύ έμπειρος παίκτης με την έννοια ότι έχει αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα και μέσα απ’ αυτό το γεγονός έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης που διαθέτει μεγάλη ανιδιοτέλεια, καθώς η πάσα είναι ένα στοιχείο που ψάχνει πολύ, αλλά ταυτόχρονα έχει ικανότητα να σκοράρει σε κρίσιμες στιγμές. Μπορεί να παίξει και σε γρήγορο τέμπο αφού είναι ιδιαίτερα ταχύς, αλλά και σε σετ παιχνίδι καθώς είναι και ιδιαίτερα οργανωτικός”.

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΠΑΣΑΛΙΤΣ:

pasalic-old

“Ήταν μία επιλογή “ασφάλειας” αφού κι εγώ ο ίδιος έχω συνεργαστεί μαζί του, αλλά κι εκείνος ξέρει τι σημαίνει Άρης. Γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού μου. Μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις των γκαρντ με την ίδια ποιότητα και νομίζω διαθέτει την προσωπικότητα που χρειάζεται η ομάδα στις δύσκολες στιγμές”.

ΛΑΜΑΡΚΟΥΣ ΡΙΝΤ:

reed-texas

“Θα τον χαρακτήριζα ένα μικρό στοίχημα καθώς από τη μία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες κι από την άλλη κόστισε στην ομάδα ελάχιστα χρήματα και πιστεύω μέσα από τη δική του απόδοση η ομάδα μπορεί να έχει πολλαπλό κέρδος. Μπορεί να παίξει ως σμολ φόργουορντ αλλά σε στιγμές μπορεί να αγωνιστεί και ως σούτινγκ γκαρντ. Θα μας δώσει αθλητικότητα, ταχύτητα, κίνηση μακριά από την μπάλα και πολύ καλή άμυνα. Και σίγουρα πιστεύω πάρα πολύ στο γεγονός πως βλέπει τον Άρη σαν ένας πολύ μεγάλο σκαλοπάτι για την πρόοδο και την εξέλιξή του”.

ΝΤΡΟΥ ΝΕΪΜΙΚ:

naymick-mexico

“Είναι παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, δίνοντας έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας φάσης. Μικρές λεπτομέρειες που πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να τις διακρίνει το «γυμνό μάτι», αλλά είναι πολύ σημαντικές. Είναι ένας ψηλός παίκτης που ξέρει να χειρίζεται πάρα πολύ καλά, σε συνεργασία με τους κοντούς το πικ εντ ρολ. Έχει πολύ καλό ριμπάουντ, είναι πολύ καλός μπλοκέρ και είναι ιδιαίτερα γρήγορος τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, παρά το μέγεθός του. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία καθώς προέρχεται από ομάδες που έχουν αγωνιστεί στο EuroCup, όπου είχε πολύ σημαντικό ρόλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…