Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ελλάδα – Σενεγάλη 87-64

Ελλάδα – Σενεγάλη 87-64

papanikolaou senegal pagkosmio

papanikolaou-senegal-pagkosmio

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε η Εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Η “επίσημη αγαπημένη” συνέτριψε τη Σενεγάλη με 87-64 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ξεκινώντας ιδανικά την προσπάθειά της στα παρκέ της Ιβηρικής.

Η “γαλανόλευκη” κυριαρχία ήταν εμφανής από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Για την ακρίβεια, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, με εξαίρεση ένα δίλεπτο αδικαιολόγητης χαλάρωσης στα μέσα της τρίτης περιόδου. Δίχως όμως να “πονέσουν”.

Η Ελλάδα είχε από νωρίς σαφή στόχο να προστατεύσει το καλάθι της και, παράλληλα, να ελέγξει τα ριμπάουντ, προκειμένου να περιορίσει τις επιθετικές απειλές της Σενεγάλης.

Όπως κι έγινε αφού κυριάρχησε στους “αιθέρες” (26 έναντι 14 τα ριμπάουντ μέχρι την ανάπαυλα) και με τον Κώστα Καϊμακόγλου να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει το προβάδισμά της στο +28 (45-17) με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα.

Ο φόργουορντ της Ούνικς Καζάν πέτυχε 14 πόντους στο πρώτο μέρος (με 4/4 τρίποντα) και μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση (ανίκητος στο “ζωγραφιστό”) αποτέλεσαν τις αιχμές του δόρατος της Εθνικής ομάδας, απέναντι στη Σενεγάλη που… ψαχνόταν.

Με το σκορ να έχει ξεφύγει προ πολλού και την αστοχία από την περιφέρεια να επιτείνει το επιθετικό πρόβλημα, η ομάδα του Τσέικχ Σαρ δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο στον αγώνα. Πέραν της μείωσης της διαφοράς για να πριορίσει την έκταση της ήττας.

Όσο κι αν προσπάθησε όμως η Σενεγάλη δεν μπορούσε να αποφύγει το… μοιραίο. Ο δείκτης του σκορ παρέμενε σταθερά κοντά στους τριάντα πόντους για την “επίσημη αγαπημένη”, που δεν κατέβαζε ταχύτητα, ακόμα κι όταν ο Φώτης Κατσικάρης έκανε συνεχόμενες αλλαγές για να διατηρεί σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του.

Η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε η Σενεγάλη στο β’ μέρος προβλημάτισε πάντως εν μέρει την Ελλάδα, που όμως ήταν αδύνατο να χάσει τον ρυθμό της και μαζί τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Έτσι, έφτασε στην τελική επικράτηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 45-17, 64-36, 87-64.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης 8 (2), Μπουρούσης 7 (7 ριμπ.), Ζήσης, Βασιλειάδης 13 (3), Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5 (1), Σλούκας 7 (1), Καϊμακόγλου 20 (6/8 τρίπ., 8 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 11, Βουγιούκας 3, Πρίντεζης 5.
ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σαρ): Νιάνγκ, Νταλμέιδα, Τόμας, Εντόι Μαμ., Ντιόπ 6 (1), Εντόι Μαλ. 11 (2), Φαγιέ 2, Εντούρ 4 (1), Εντιαγιέ 6, Ντιένγκ 21 (14 ριμπ.), Μπάτζι 14.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…