Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Είμαι αισιόδοξος”

“Είμαι αισιόδοξος”

bratsiakos

bratsiakos

Στη νέα σελίδα που ανοίγεται τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα μετά την άνοδο στη Β’ Εθνική μίλησε ο προπονητής της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, ο οποίος περιμένει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να πετύχει τους στόχους της.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να έχει χρόνο στη διάθεσή του για να μπορεί να περάσει τη φιλοσοφίας του, χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα των Ομπράντοβιτς και Πόποβιτς σε Παναθηναϊκό και Σαν Αντόνιο Σπερς, αντίστοιχα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την διετή επέκταση της συνεργασίας του με την Κύμη
“Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον ΓΣ Κύμης και την οικογένεια Θεοδώρου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Γνωρίζω τις δυσκολίες του φετινού εγχειρήματος, όμως είναι ακριβώς οι ίδιες με τις δυσκολίες των δύο προηγούμενων χρόνων. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα της κατηγορίας.

Δυνατές ομάδες υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, δυνατές υπάρχουν και φέτος. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως οπότε είμαι αισιόδοξος κι έτοιμος να αγωνιστώ μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, την διοίκηση και τους παίκτες μου να φέρουμε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας και την πόλη της Κύμης”.

Για τη σημασία να μένει ένας προπονητής πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα:
“Σημασία έχει να καταφέρνεις να βάζουν οι παίκτες το εγώ τους κάτω από το εμείς, οι ηγέτες να αποδέχονται ότι πρέπει να λειτουργούν ως ομάδα και να δουλεύουν πολύ σκληρά γι αυτό. Υπάρχουν δύο επιτυχημένα μοντέλα που άντεξαν στο χρόνο κι έγιναν παράδειγμα γιατί κατάφεραν ακριβώς αυτό που ανέφερα. Αναφέρομαι στον Παναθηναϊκό και στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Επίσης σε αυτές τις δύο ομάδες κανείς δεν παρενέβη ποτέ στο έργο του προπονητή κι ο προπονητής στηρίχθηκε στις εκτός λογικής ήττες γιατί πολύ απλά ο προπονητής είναι ο απόλυτος άρχοντας στο αγωνιστικό τμήμα. Εύχομαι η σχέση μου με την ομάδα να μείνει δυνατή για πολλά χρόνια και να γίνουμε κι εμείς κάποια στιγμή παράδειγμα προς μίμηση.

Για να το καταφέρουμε αυτό είναι σημαντικό οι παίκτες να είναι δεμένοι μεταξύ τους και συνειδητοποιημένοι στους ρόλους τους. Τα αποδυτήρια θα πρέπει να λειτουργούν υποδειγματικά όπως αρμόζει σε μεγάλους παίκτες που αποτελούν μία μεγάλη ομάδα. Στην χημεία έγκειται η επιτυχία μίας ομάδας στον ομαδικό αθλητισμό. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό και γι αυτό θα παλέψουμε γιατί σε αυτό τον τομέα έχεις να κάνεις με διαφορετικούς χαρακτήρες που πρέπει όλοι να μπουν κάτω από την ίδια ομπρέλα”.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού:
“Ξεκινάει μία μεγάλη ευθύνη κι ένας μεγάλος όγκος δουλειάς. Το πιο σημαντικό είναι το χτίσιμο μίας ομάδας το καλοκαίρι, καθώς είναι η βάση όλης της χρονιάς. Αν γίνουν λάθη, δύσκολα διορθώνονται καθώς δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι μέσα στο χειμώνα. Οι σωστές επιλογές το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Φέτος ήρθαν στην ομάδα μας διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικού επιπέδου αθλητές και ο καθένας θα πρέπει να κατανοήσει τον ρόλο του. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας, καθώς δεν βρίσκομαι εδώ για να ικανοποιώ ανθρώπους αλλά για να βάζω αρχές στο παιχνίδι και να κερδίζουμε.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυτό που ψάχναμε ήταν ένας συνδυασμός ταλέντου και χαρακτήρα, καθώς όσο μεγάλος κι αν είναι ένας παίκτης αν ο χαρακτήρας του δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας πρέπει να φεύγει αμέσως. Ψάξαμε για παίκτες που να έχουν ταλέντο με την μπάλα αλλά και χωρίς αυτή, να είναι ηγέτες στη πράξη κι όχι στα λόγια. Το μπάσκετ έχει δύο βασικά κομμάτια κι αυτά είναι η δημιουργία κι η εκτέλεση. Αν οι παίκτες κάνουν και τα δύο είναι το καλύτερο αν όχι τότε προσπαθώ να τους βελτιώσω εκεί που υστερούν. Για να γίνει αυτό αρκεί ο αθλητής να θέλει να δουλέψει σκληρά προκειμένου να βελτιωθεί ώστε εκτός από την ομάδα να κερδίσει κι αυτός μαθαίνοντας”.

Για την πίεση που υπάρχει:
“Η πίεση ξεκινάει από τον ίδιο σου τον εαυτό και το τι θέλεις να πετύχεις. Τα δικά μου στάνταρ είναι πάντα ψηλά είτε βρίσκομαι στην ακαδημία μου (Χαλκίδα Basketball Academy), είτε στον ΓΣ Κύμης, είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στο ΝΒΑ. Προσπαθώ και θέλω πάντα όλα να γίνονται σωστά, μεθοδικά, επαγγελματικά και με αρχές. Θα πρέπει καθημερινά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σεβόμενοι τους εαυτούς μας, την πόλη, την ομάδα και τους ιδιοκτήτες που μας στηρίζουν παρέχοντας μας τα πάντα και πιστεύοντας σε εμάς”.

Για τους στόχους της ομάδας και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν μακροπρόθεσμα
“Στόχος είναι να γίνουμε πρώτα ομάδα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε καλή χημεία. Ο καθένας θα πρέπει να κατανοήσει τον ρόλο του και να τον ενστερνιστεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…