Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Αργεντινή – Κροατία 85-90

Αργεντινή – Κροατία 85-90

simon shoot pagkosmio

simon-shoot-pagkosmio

Ένας Σκόλα δεν φέρνει την άνοιξη
Η Κροατία πήρε το ντέρμπι με την Αργεντινή (90-85) κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον β’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα είχε το πάνω χέρι στο σκορ σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου, κι αν δεν ήταν ο εντυπωσιακός Λουίς Σκόλα (30 πόντοι, 9 ριμπάουντ), θα μπορούσε να είχε επικρατήσει πολύ πιο άνετα.

Τα χαμόγελα δεν κράτησαν πολύ όμως για την Κροατία αφού το μυαλό όλων βρίσκεται στον Όλιβερ Λαφαγιέτ. Ο δυναμικός κόμπο γκαρντ τραυματίστηκε στον αυχένα λίγο πριν το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα να “παγώσουν” όλοι στο κλειστό της Σεβίλλης και να οδηγηθεί άμεσα στα αποδυτήρια.

Από πολύ νωρίς η “χρβάτσκα” έδειξε πως έχει το know how για να κερδίσει. Όσο μάλιστα η άμυνα της Αργεντινής θύμιζε ελβετικό τυρί, τόσο μεγάλωνε το προβάδισμα των Κροατών στο παιχνίδι. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Ντάριο Σάριτς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Στο πρώτο μέρος κυρίως.

Σε αυτή τη μαγική δυάδα ήρθαν να προστεθούν οι μαζεμένοι πόντοι του Κρούνοσλαβ Σιμόν και κάπως έτσι η Κροατία πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα (46-44), που όμως μεγάλωσε… απότομα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Από την πλευρά της η “αλμπισελέστε” προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε. Ειδικά από τη στιγμή που ουδείς κατάφερε να συνδράμει στο επιθετικό παιχνίδι, πλην του Λουίς Σκόλα που έκανε τα πάντα μόνος του.

Ο σέντερ των Ιντιάνα Πέισερς πήρε από το χεράκι την ομάδα του Χούλιο Λάμας, αλλά όσο ήταν μόνος του δεν μπορούσε να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας της αναμέτρησης. Ήταν ένας εναντίον πολλών.

Εν τέλει, η Κροατία πήρε τη νίκη με 90-85, αν και στο τέλος λίγο έλειψε να “χαρίσει” το παιχνίδι στην απέναντι πλευρά. Τα παιδαριώδη λάθη και η νευρικότητα παραλίγο να καταστρέψουν ό,τι έχτιζε η “χρβάτσκα” για κάτι παραπάνω από τριάντα οκτώ λεπτά, αλλά ένα τρίποντο του Ρόκο Λένι Ούκιτς περίπου ενάμισι λεπτό πριν το τέλος έβαλε τέλος στα όνειρα της Αργεντινής για νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 44-46, 63-75, 85-90.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λάμας): Σκόλα 30 (11/19 σουτ, 7/11 βολές, 9 ριμπ.), Μάτα 2, Καμπάτσο 13 (2 τρίπ., 6 ασ.), Πριχιόνι 8, Γκουτιέρεζ 9 (3), Ντέλια, Χέρμαν 9, Νοτσιόνι 11 (1), Σαφάρ 3 (1).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμιτς 5 (5/6 βολ.), Λαφαγιέτ 11 (1 τρίπ., 9 ασ.), Μπογκντάνοβιτς 16 (3), Σάριτς 16 (2), Ρούντεζ 6 (2), Ούκιτς 8 (2), Σιμόν 18 (3), Ζόριτς 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…