Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Από νωρίς στα βαθιά

Από νωρίς στα βαθιά

papanikolaou dimitris1

papanikolaou-dimitris1

Στα… βαθιά από την πρώτη κιόλας ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα αναγκαστεί να κολυμπήσει η Εθνική U17, η οποία στην αυριανή πρεμιέρα αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει εδώ και δύο ημέρες το πλήρες ρόστερ στα χέρια του (σ.σ.: ενσωματώθηκαν οι τέσσερις παίκτες της Εθνικής Εφήβων) και πλέον δουλεύει με όλα τα όπλα στη διάθεσή του.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και την προετοιμασία του τελευταίου ενάμιση μήνα λέγοντας πως “τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα. Οπως όλοι γνωρίζουν ήταν μια ιδιαίτερη προετοιμασία και αυτό γιατί πέντε βασικά στελέχη ήταν με την Εθνική Εφήβων, στην οποία είχαμε αποφασίσει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση και άλλα δύο μέλη δεν ενσωματώθηκαν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας”, για να εξηγήσει:

“Αναφέρομαι στους Χαραλαμπόπουλο, Κόνιαρη, Μουράτο και Παπαγιάννη οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην ομάδα πριν από δύο εικοσιτετράωρα, ενώ ο Σκουλίδας ο οποίος επρόκειτο να παίζει έσπασε το χέρι του και έμεινε εκτός. Όσον αφορά στους Δίπλαρο και Ντουζίδη έχασαν μέρος της προετοιμασίας. Παρόλα αυτά έχει γίνει καλή δουλειά, το κλίμα είναι καλό και είναι δεδομένο πως όλοι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Ενώ αναφερόμενος στον αγώνα με τις ΗΠΑ, δήλωσε: “Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσουμε το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης. Η συγκεκριμένη ομάδα κατέκτησε το Παναμερικανικό πρωτάθλημα κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια με μεγάλες διαφορές και έχοντας μέσο όρο 108 πόντους!

Επίσης, έχει στο ρόστερ της τον παίκτη που σύμφωνα με τα προγνωστικά είναι το φαβορί για να επιλεγεί στο Νο1 του ντραφτ τον Μαλίκ Νιούμαν. Είναι ομάδα που κυνηγάει το κλέψιμο, τρέχει στον αιφνιδιασμό και είναι πολύ δυνατή στα επιθετικά ριμπάουντ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε σε όλες αυτές τις κατηγορίες τους αριθμούς της. Δεν έχουμε άγχος για το αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο αγώνα, όμως, αυτό δεν αλλάζει τον στόχο μας που είναι να είμαστε σε κάθε αναμέτρηση ανταγωνιστικοί”.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου θα στηριχθεί στους: Αντώνη Κόνιαρη (Παναθηναϊκός), Θανάση Ντουζίδη (Ίκαρος), Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς (Αιγάλεω), Δημήτρη Φλιώνη (Άρης), Γιάννη Μιχαλούτσο (Λούγκο), Αντώνη Πεφάνη (Πρωτέας Βούλας), Νίκο Δίπλαρο (Έσπερος ΑΟΠΑ), Παντελή Σκόρδα (Ίκαρος), Νίκο Καμάρα (Μαντουλίδης), Βασίλη Μουράτο (Άγιοι Ανάργυροι), Γιώργο Παπαγιάννη (Παναθηναϊκός) και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (Παναθηναϊκός).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…