Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Έχουν χάσει την μπάλα

Έχουν χάσει την μπάλα

balls pagos

balls-pagos-paraxeni

Η αλήθεια είναι πως καταβάλω (δεν φαίνεται, αλλά είναι αλήθεια) μεγάλη προσπάθεια να ΜΗΝ γράφω αρνητικά για την ΕΟΚ. Όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή οσονούπω μας αδειάζουν τη γωνιά, οπότε δεν έχει νόημα. Μόνο που όση προσπάθεια κι αν καταβάλω, η “δράση τους” με ξεπερνά και με υποχρεώνει να επανέρθω. Γιατί μπορεί πολλοί συνάδελφοι να ασχολούνται (τάχα μου) επιδερμικά με τις μικρότερες κατηγορίες, για μας όμως είναι το “Α” και το “Ω“.

Διαβάστε το κείμενο και πείτε μου αν έχετε συναντήσει κάτι πιο παράλογο, στις -δύσκολες οικονομικά- μέρες που ζούμε:

Αν μια ομάδα αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες (μιλάμε για Α2, Β’ και Γ’ εθνική), είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί μπάλες SPALDING, αφού με αυτή την εταιρία έχει συνάψει σύμβαση η ομοσπονδία. Κι επειδή, είπαμε, οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι, δεν υπάρχει “πάρτε και 10 μπάλες δώρο“, όπως γίνονταν παλιά. Τώρα κάθε ομάδα πληρώνει τις μπάλες που χρησιμοποιεί, έχοντας μια κάποια έκπτωση, προϊόν της συμφωνίας ανάμεσα στην εταιρία και την ΕΟΚ.

Καλά ως εδώ; Από εδώ και πέρα αρχίζει το… γλέντι: Οι ομάδες κάτω των 22, αγωνίζονται είτε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, είτε της ΕΣΚΑΝΑ (αναφερόμενοι πάντα στα του λεκανοπεδίου της Αττικής). Η ΕΣΚΑ έχει συνάψει αντίστοιχη συμφωνία με τη ΝΙΚΕ, ενώ η ΕΣΚΑΝΑ με τη MOLTEN!

Τί σημαίνει αυτό; Πώς κάθε ομάδα πρέπει να πάρει άλλες μπάλες για το αντρικό, άλλες για τις ομάδες των Νέων, που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Άρα αντί για 10 (το σωστό είναι 15) χρειάζονται 20 (το σωστό είναι 30) μπάλες. Κι οι παίκτες που συμμετέχουν στην αντρική ομάδα, αλλά είναι κάτω των 22 ετών, πρέπει να προπονούνται με δύο διαφορετικές μπάλες όλη τη σαιζόν.

Ευφυές το λες; Δεν το λες. Οικονομικό το λες; Δεν το λες. Γιατί δεν υπάρχει μια κεντρική συμφωνία, αλλά κάθε Ένωση (η οποία χρηματοδοτείται από την ΕΟΚ) κάνει ξεχωριστές συμφωνίες, θα προσποιηθώ ότι δεν το αντιλαμβάνομαι.

Τα σωματεία τί φταίνε να πληρώνουν διπλά λεφτά; Δεν φτάνει που έχουν επωμιστεί το βάρος διαιτητών, κριτών, που απειλούνται με τον “κεφαλικό φόρο“, που πληρώνουν για κάθε έντυπο (μεταγραφή, έκδοση δελτίου, κτλ.), που έχουν ξεχάσει τα πάλαι ποτέ οδοιπορικά, καλούνται να πληρώσουν δύο διαφορετικές μπάλες.

Για κάθε εταιρία μια συμφωνία, που περιλαμβάνει το λιγότερο 70 σωματεία (τόσα δεν δηλώνει η ΕΣΚΑΝΑ;), άρα πάνω από 700 μπάλες, τις οποίες τα σωματεία θέλοντας και μη θα πληρώσουν, είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και πρόδηλο είναι πως θα πλήρωναν (την οικεία Ένωση) για να την εξασφαλίσουν. Περισσότερες λεπτομέρειες ας ψάξουν τα σωματεία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…