Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Υποβιβάστηκαν οι Νεάνιδες

Υποβιβάστηκαν οι Νεάνιδες

pavlopoulou national ball

pavlopoulou-national-ball

Δεν τα κατάφερε
Η Εθνική ομάδα των Νεανίδων υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία (όπως συνέβη και με αυτή των Νέων Γυναικών) καθώς ηττήθηκε από τη Λιθουανία με 52-42 στον σημερινό “τελικό” σωτηρίας που έδινε. Τα κορίτσια του Ευριπίδη Μελετιάδη πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά τα απογοητευτικά ποσοστά τους (25% εντός παιδιάς) και τα δεκατέσσερα λιγότερα ριμπάουντ (50 έναντι 36) αποδείχθηκαν καταδικαστικά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ελλάδα, από τη στιγμή που η αστοχία δεν είχε προηγούμενο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε μόλις ένα (!) εύστοχο σουτ (σε δεκαοχτώ προσπάθειες) στην πρώτη περίοδο, με το -7 (11-4) του δέκατου λεπτού να είναι αρκετά ευνοϊκό για τα ελληνικά χρώματα.

Κάτι που αποδείχθηκε στην πορεία αφού σιγά σιγά η “γαλανόλευκη” βρήκε τον τρόπο να απειλήσει περισσότερο. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα έντεκα λάθη της Λιθουανίας μέχρι την ανάπαυλα, που επέτρεψαν στην ομάδα του Ευριπίδη Μελετιάδη να πλησιάσει στο σκορ (22-19), αποκτώντας ελπίδες για την ανατροπή και τη νίκη που θα φέρει την παραμονή.

Στην επανάληψη, όμως, τίποτα δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει το θετικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Οι παίκτριες της “γαλανόλευκης” ήταν άστοχες (σ.σ.: ενδεικτικό είναι πως τα δύο “όπλα” της ομάδας μας, η Πηνελόπη Παυλοπούλου και η Ελεάνα Χριστινάκη, σούταραν με 6/27 εντός παιδιάς!), κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στη Λιθουανία να διατηρείται μπροστά στο σκορ δίχως ιδιαίτερα προβλήματα.

Έτσι κι έγινε μέχρι το τέλος, με την Ελλάδα να υποβιβάζεται στη Β’ Κατηγορία, αποτυγχάνοντας να πετύχει τον στόχο της.

Τα δεκάλεπτα: 11-4, 22-19, 41-33, 52-42.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Κουμπιένε): Σαβικάιτε 6, Ματίας, Αϊντουκάιτε 3, Μπομπινάιτε 7, Κρεγκτζίτε, Μελιναουσκάιτε, Μίλκο, Γιουσκάιτε 15 (21 ριμπ.), Τσερνεκίτε 9 (3), Σαραουσκάιτε 12.
ΕΛΛΑΔΑ (Μελετιάδης): Κυλαζίδου 6, Πολύζου 2, Γεροστέργιου 4 (1), Θεοδώρου, Παυλοπούλου 9 (2), Χριστινάκη 8 (1), Καραμπάτσα 5, Στεφάνου 2, Μαντά, Φασούλα 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…