Κεντρική Basket League ΑΕΚ Το… Μετρό πάει Γαλάτσι

Το… Μετρό πάει Γαλάτσι

galatsi1

galatsi1

Πριν από μερικούς μήνες σχεδόν δημιουργήθηκε η αίσθηση, ότι η ΑΕΚ… πάει Γαλάτσι. Αφορμή για το θέμα η σημερινή είδηση ότι και επισήμως “Το Μετρό πάει Γαλάτσι”, όπως αναφέρει η iefimerida.gr. Η ΑΕΚ δεν… πάει. Εκτός κι αν γυρίσει ανάποδα η γη.

Το “κοινό μνημόνιο”, που “υπεγράφη” ανάμεσα στον δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο και τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Κοτσάτο, εξ ου και οι ανακοινώσεις των δύο πλευρών, είχαν ανοίξει τον δρόμο για την αξιοποίηση του αθλητικού κέντρου από την ΑΕΚ. Την αποκάλυψη για τις επαφές είχατε διαβάσει κατ’ αποκλειστικότητα στο eBasket. Έχουν περάσει, ωστόσο, πέντε μήνες και πολλά άλλαξαν.

Οι δύο πρωταγωνιστές της συμφωνίας δεν… υπάρχουν σήμερα! Τσίρος και Κοτσάτος έχασαν τις θέσεις τους, ο πρώτος καταψηφίστηκε από τον λαό του Γαλατσίου και ο δεύτερος από το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, το οποίο ανέδειξε νέο πρόεδρο τον Αλέξη Αλεξίου. Το μείζον δεν είναι αυτό όμως.

Οι δήμοι και οι σύλλογοι έχουν συνέχεια άλλωστε. Δεν τελειώνουν με “βελούδινες”  ή “μη βελούδινες” αλλαγές φρουράς. Αυτό που κυρίως άλλαξε είναι το γεγονός ότι ο αθλητικός χώρος ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία του σκληρού και απαιτητικού ΤΑΙΠΕΔ και όχι του ΕΤΑΔ, ενώ απεδείχθη με τις (μη) πράξεις Κοτσάτου, ότι η ΑΕΚ αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, επομένως το όλο εγχείρημα στηρίχτηκε στα “ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα”!

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ έχει-είχε το ισχυρό σκριν της Πολιτείας και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού. Στο τελευταίο ραντεβού άλλωστε είχε δώσει το “παρών” άλλωστε και ο σύμβουλος του υφυπουργού, Χρυσόστομος Σχινάς. Αυταπόδεικτο κι από την φωτογραφία, που διέρρευσε τότε, με όλους τους εμπλεκόμενους.

Παρών και ο πρώην γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και πολιτικός μηχανικός Βασίλης Τόγελος, ο οποίος εσχάτως έχει αποστασιοποιηθεί.

Στο μεταξύ, ενόψει της νέας περιόδου στην Α1, ακόμη αναζητείται το (προσωρινό) σπίτι της “Βασίλισσας”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…