Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Τουρκία – Κροατία 70-66

Τουρκία – Κροατία 70-66

ozmizrak kriti14

ozmizrak-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε το πρώτο παιχνίδι του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών αποτελεί τον καλύτερο προάγγελο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Τουρκία και η Κροατία μπορεί να μην προσέφεραν πολύ θέαμα (εν μέρει λογικό εξαιτίας του άγχους που υπάρχει), αλλά το πάθος που έβγαλαν στο παρκέ ήταν άνευ προηγουμένου.

Οι γείτονες, αν και πήγαν να “αυτοκτονήσουν”, πήραν τη νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης με 70-66 (58-58κ.α.) κατακτώντας το πρώτο δίποντο στη διοργάνωση που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.
Μπορεί μάλιστα η “χρβάτσκα” να ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι Τούρκοι έπαιρναν το πάνω χέρι.

Κυρίως γιατί έβγαζαν πολύ πάθος και μαχητικότητα στο παρκέ. Δεν θα ήταν υπερβολή άλλωστε να πούμε πως σχεδόν όλοι οι παίκτες του Ερχάν Τοκέρ πηδούσαν στα επιθετικά ριμπάουντ, την ίδια ώρα που αυτοί του Νταμίρ Μίλασιτς έμοιαζαν να πηγαίνουν καθυστερημένα στις μάχες των αιθέρων.

Κάπως έτσι, η Τουρκία πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Εκεί όπου όμως το +4 (30-26) δεν θα μπορούσε να αφήνει ικανοποιημένους τους γείτονες, οι οποίοι στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους.

Όσον αφορά τη νευρικότητα που λέγαμε προηγουμένως, αυτή αποτυπώνεται από τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου, εκεί όπου η μεν Τουρκία είχε 18.8% στα σουτ εντός παιδιάς, η δε Κροατία 28.1%. Πώς γίνεται να είχαν όμως οι Τούρκοι το προβάδισμα; Οι 15/20 βολές που είχαν (εν αντιθέσει με τις 4/7 των Κροατών).

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ερχάν Τοκέρ παρέμεινε σε ρόλο οδηγού αυξάνοντας μάλιστα κι άλλο το προβάδισμά της, το οποίο έφτασε στο +10 (38-28) στο 25ο λεπτό. Εκεί όπου η Κροατία ψαχνόταν, η Τουρκία πατούσε γερά στα πόδια της με αποτέλεσμα να διατηρείται με χαρακτηριστική άνεση μπροστά στο σκορ, παρά το γεγονός πως ο Τσεντί Οσμάν είχε “σηγήσει”.

Παρόλ’ αυτά, η Κροατία κατάφερε σταδιακά να καλύψει το χαμένο έδαφος και με τον Πάολο Μαρινέλι να δείχνει το δρόμο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (58-58) με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης. Στον εναπομείναν χρόνο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι (ο Μίσλαβ Μπρζόγια έχασε το λέι απ της νίκης για την Κροατία), κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Τουρκία ήταν ανώτερη, οι Ντομαγιόι Μπόσνιακ και Ντομινίκ Μάβρα έχασαν τα δύο τελευταία σουτ για λογαριασμό της Κροατίας και κάπως έτσι οι γείτονες πήραν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση (70-66), σε ένα απολαυστικό παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 30-26, 46-39, 58-58κ.α., 70-66.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Τοκέρ): Τσεβίκ, Σανλί 3 (1), Οσμάν 13 (1), Τουρέν 9 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπιρσέν 4, Κοσούτ 3, Κοσάρ 3, Οζμιζράκ 7, Ντεμίρ 2, Αλτουνμπέι 14 (9 ριμπ.), Γιασάρ, Ερουλκού 12 (8 ριμπ.).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μίλασιτς): Μπάσιτς, Μαρινέλι 12, Γκουλάμ 3, Μπόσνιακ 9 (3/10 τρίπ., 7 ριμπ.), Μάβρα 7 (7 ριμπ.), Μπρζόγια 10 (9 ριμπ.), Γκάμπριτς 17 (4 τρίπ., 11 ριμπ.), Μπούντοβιτς, Μπάτσακ 1, Μάριτς, Ζγκάνετς 6 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …