Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Σερβία – Τουρκία 53-66

Σερβία – Τουρκία 53-66

turkey serbia kriti14

turkey-serbia-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Αυτό που παρουσίασε η Τουρκία στο πρώτο μέρος του αποψινού ημιτελικού με τη Σερβία ήταν… μαγικό. Πραγματικά! Η ομάδα του Ερχάν Τοκέρ έκανε ό,τι ήθελε για είκοσι λεπτά, αποκτώντας μία διαφορά που αποδείχθηκε ασφαλείας αφού στη συνέχεια οι “πλάβι” δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Έτσι, επιβλήθηκε με 66-53 και έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η αυτοπεποίθηση των Τούρκων είναι τέτοια που δεν επιτρέπει χαλάρωση στους αντιπάλους τους. Αυτό το κατάλαβαν καλά και οι Σέρβοι στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί όπου ήταν μία άνιση μάχη. Σα να παίζουν άντρες με παιδιά.

Η Τουρκία επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της και προστατεύοντας ιδανικά το καλάθι της δεν επέτρεψε στους Σέρβους ούτε καν να σκεφτούν πως θα μπορούν να αποφασίσουν την τύχη της αναμέτρησης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι Τούρκοι προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ (30-15) στο 15ο λεπτό, την ίδια ώρα που οι “πλάβι” έμοιαζαν φοβισμένοι ακόμη και στο να προσεγγίσουν το αντίπαλο καλάθι. Έτσι έμεινε μόνος του ο Νίκολα Γιάνκοβιτς να παλεύει με τα θηρία. Μόνος του εναντίον όλης της τουρκικής άμυνας.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Τσεντί Οσμάν σημείωσε 15 πόντους στο πρώτο μέρος δίνοντας στην ομάδα του τέτοιο προβάδισμα που ήταν αδύνατο να αμφισβητηθεί από τους Σέρβους (39-18), πόσο μάλλον από τη στιγμή που σούταραν με μόλις 18.9% εντός παιδιάς!

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ντέγιαν Μιγιάτοβιτς έδειξε σημάδια αντίδρασης. Όχι αρκετά όμως για να μπορέσει να απειλήσει την Τουρκία.

Η διαφορά έπεσε στους εννιά πόντους (47-38) στο 27ο λεπτό, αλλά αυτό δεν έφερε ως εξέλιξη κάτι παραπάνω από τους Σέρβους. Αντίθετα, προκάλεσε την “αφύπνιση” των Τούρκων, οι οποίοι αποφάσισαν πως ήθελας να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα, ανακτώντας τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού (59-44 στο 34′).

Κι ό,τι ελπίδα είχαν οι Σέρβοι για ανατροπή “πέθανε” με το τρίποντο που πέτυχε ο Ταϊφούν Ερουλκού ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με δεκαέξι πόντους (66-50). Εν τέλει η Τουρκία επιβλήθηκε με 66-53 παίρνοντας το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 18-39, 42-53, 53-66.
ΣΕΡΒΙΑ (Μιγιάτοβιτς): Ρέμπιτς 9 (1), Ποτ, Νόβακ 16 (3), Γιαραμάζ 10 (0/8 τρίπ.), Γιάνκοβιτς 16 (12 ριμπ.), Άντριτς, Σάλιτς, Τέγιτς 2.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Τοκέρ): Τσεβίκ, Σανλί 3 (1), Οσμάν 19 (1), Τουρέν 4, Μπιρσέν 6, Κοσούτ 6 (3 κοψ.), Κοσάρ, Οζμιζράκ 7, Ντεμίρ, Αλτουνμπέι, Γιασάρ 6, Ερουλκού 15 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …