Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πράσινη” προτεραιότητα

“Πράσινη” προτεραιότητα

nick kalathis

nick kalathis

Η περίπτωση επιστροφής του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό καλά κρατεί, καθώς όπως αποκάλυψε ο εν Ελλάδι ατζέντης του, Παναγιώτης Καπάζογλου, στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra, ο ομογενής γκαρντ έχει σαν προτεραίοτητα την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, εφόσον φυσικά αποδεσμευτεί από τους Μέμφις Γκρίζλις.

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωθηκε και το σχετικό χθεσινό ρεπορτάζ μας (“Στο… περίμενε”), όπου αναφέραμε πως μπορεί οι “Αρκούδες” να μην τον άφησαν ελεύθερο μέσα στη σχετική προθεσμία που προέβλεπε το συμβόλαιό οτυ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κλείνει οριστικά η πόρτα της επιστροφής του στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Καπάζογλου:

Για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση: “Σίγουρα στο ΝΒΑ λειτουργούν διαφορετικά με τα σάλαρι καπ και τις διαδικασίες των συμβολαίων. Δεν είναι ότι δεν μας κάνει ένας παίκτης τον διώχνουμε. Χθες έληξε η ημερομηνία αποδέσμευσής του χωρίς να καταβάλει χρήματα η ομάδα. Από εδώ και πέρα μπορεί να το κάνει αλλά με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει όλο το συμβόλαιο στον παίκτη. Αυτό αλλάζει, δεν αλλάζει κάτι άλλο.

Απ’ ό,τι γνωρίζω κι από τον μάνατζέρ του στην Αμερική, οι Γκρίζλις στο διάστημα αυτό έψαξαν να βρουν έναν παίκτη με ανάλογα χαρακτηριστικά του Καλάθη και στα ίδια χρήματα. Ηταν άτυχος γιατί έπαιξε με το μίνιμουμ συμβόλαιο, τόσο καλά”.

Για το αν μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα το θέμα: “Νομίζω ότι η διάθεση του Νικ την οποία είχε εκφράσει ανοιχτά στην ομάδα, είναι ότι θα ήθελε να φύγει. Θα ήθελε να εκμεταλλευτεί τις προτάσεις που είχε και τα χρήματα που είναι πολύ περισσότερα από το ΝΒΑ. Και η ομάδα δεν θα ήθελε να έχει έναν παίκτη, ο οποιός και θα χάσει τα πρώτα 13 ματς και θα είναι και σχετικά δυσαρεστημένος. Για παράδειγμα είχε μια ίδια περίπτωση ο Ντε Κολό. Πήγε στο Τορόντο, τους είπε έχω μια πολύ καλή πρόταση από την ΤΣΣΚΑ, αφήστε με κι όντως έφυγε”.

Για το τι θέλει ο Καλάθης: “Το ξεκαθάρισε με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Καλάθης έκανε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη Μέμφις και το ξεκαθάρισε με κάθε δυνατό τρόπο. Ερχεται στην Ελλάδα και θα εξετάσει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. Εφόσον επιστρέψει στην Ευρώπη θα εξετάσει όλες τις προτάσεις, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα γιατί εξέτασε ζεστά το θέμα, αλλά και λόγω του παρελθόντος”.

Για το θέμα της τιμωρίας του: “Υπάρχει μία “εκδίκαση” σήμερα το απόγευμα, στην οποία έχουν υποβληθεί τα υπομνήματα από την πλευρά της ΕΟΚ. Θα υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη. Υπήρξε και μια συνεργασία με τον δικηγόρο που χειρίστηκε την υπόθεση στις ΗΠΑ. Υπάρχει αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα να παίξει στην Εθνική και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη αν θα αποφασίσει να παίξει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…