Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Πολύπλευρα κερδισμένες”

“Πολύπλευρα κερδισμένες”

nontas

nontas

Η “παρθένα” – στις εθνικές κατηγορίες – ομάδα του Ακάδημου, θα αγωνιστεί την προσεχή αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική, υπό τις οδηγίες του Παύλου Νώντα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις Εθνικές κατηγορίες τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Ο νέος τεχνικός της Καλαματιανής ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Sepk.gr), για την συνεργασία του με την ομάδα αλλά και ανέλυσε την φιλοσοφία του για την επιβίωση του επαρχιακού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με την ομάδα του Ακάδημου Καλαμάτας: “Η αφορμή να βρεθώ στην Καλαμάτα έχει να κάνει με οικογενειακούς λόγους, καθώς η γυναίκα μου είναι από εδώ και περιμένουμε παιδάκι μέσα στους επόμενους μήνες οπότε έπρεπε να έρθω προς τα εδώ. Τα παιδιά από τον Ακάδημο με γνωρίζουν τα τελευταία 10 χρόνια που ήμουν αρχικά παίκτης στον Αρκαδικό και μετέπειτα προπονητής στα παιδικοεφηβικά. Επίσης γνωρίζουν τι έκανα προπονητικά στους Δρομείς και στην ΑΕΚ Άργους που συνεργάστηκα με τον κόουτς Οικονομάκη. Τώρα που η ομάδα ανέβηκε κι εγώ βρίσκομαι στην ομάδα αποφάσισαν οι άνθρωποι της διοίκησης να συνεργαστούν, καθώς πάντα η Γ’ εθνική δίνει ένα κίνητρο παραπάνω σε όλους”.

Για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να δώσει στην ομάδα: “Τα πράγματα είναι απλά για εμάς. Ο Ακάδημος δεν έχει λεφτά να κάνει πολλές μεταγραφές. Η φιλοσοφία μας είναι να στηριχθούμε καθαρά στα δικά μας παιδιά αλλά και στα παιδιά της περιοχής που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη Γ΄ εθνική. Η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έχει να κάνει με την προώθηση των δικών μας παιδιών. Αυτό που υποστηρίζω εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι πλέον τα λεφτά τελείωσαν και επιβάλλεται οι επαρχιακές ομάδες να στηρίζονται στα δικά τους παιδιά και να τους δίνουν χρόνο κι εμπειρίες. Μόνο έτσι μπορούν να βγουν πολύπλευρα κερδισμένες”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής: “Οι στόχοι μας είναι να δίνουν όλοι το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους γιατί μόνο έτσι θα είμαστε ήσυχοι με τη συνείδηση μας. Όλες οι νέες ομάδες σε μία κατηγορία πάνε για την παραμονή κι αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε. Η διοίκηση ξέρει ποια είναι η πραγματικότητα και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γιατί αρκετά παιδιά από το ρόστερ δεν έχουν εμπειρία και δεν γνωρίζουν τις απαιτήσεις μίας εθνικής κατηγορίας. Στόχος δικός μου είναι να παρουσιαστούν όλοι όσο πιο σκληροί γίνεται σωματικά και πνευματικά. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία καινούρια εμπειρία για τη διοίκηση και τους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…