Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Ο Απόλλωνας της νέας σεζόν

Ο Απόλλωνας της νέας σεζόν

argiropoulos lay up

argiropoulos-lay-up

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πάτρας, Κώστας Καραπάνος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, έκανε τις πρώτες ανακοινώσεις όσον αφορά το σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αρχικά, γνωστοποιήθηκε η παραμονή του Νίκου Βετούλα για δύο ακόμα χρόνια στην άκρη του πάγκου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, τόνισε πως ο σύλλογος βαδίζει σε στέρεες βάσεις και η επέκταση της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό, υποδηλώνει του λόγου το αληθές:

“Η νέα συμφωνία με τον Νίκο Βετούλα αφορά στην επόμενη διετία και δείχνει καθαρά πώς σκέφτεται η διοίκηση για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργεί ο Σύλλογος. Σε στέρεες και επαγγελματικές βάσεις για να έχουμε όραμα για το μέλλον και όχι κάθε μέρα να συζητάμε τα ίδια πράγματα”.

Εν συνεχεία, ανακοινώθηκε η απόκτηση του Γάιου Σκορδίλη και η παραμονή του αρχηγού, Νίκου Αργυρόπουλου αλλά και όλων των άμεσων συνεργατών του Βετούλα. Αυτοί είναι ο άμεσως βοηθός του Κώστας Ρακιντζής, ο γυμναστής Δημήτρης Κοτσίρης, ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Αναστασόπουλος και ο φροντιστής της ομάδας, Αποστόλης Γαλάνης.

Ο Καραπάνος, έκανε ειδική μνεία και στους Σταύρο Δανιήλ, Παναγιώτη Καπερώνη για τους νέους ρόλους που θα έχουν στην ομάδα.

Για τον πρώτο σημείωσε πως: “Ο Σταύρος ήταν και πέρυσι κοντά μας, αλλά περισσότερο σαν φίλος. Τώρα μπαίνει στον επαγγελματικό σχεδιασμό της ομάδας αναλαμβάνοντας το σημαντικό πόστο του μάνατζερ”.

Ενώ για τον πρώην παίκτη της ομάδας, Παναγιώτη Καπερώνη, υπογράμμισε πως πλέον αναλαμβάνει το ρόλο του συνεργάτη στο πλευρό του Νίκου Βετούλα:

“Ο Παναγιώτης δεν θα είναι πλέον παίκτης μας, αλλά συνεργάτης του προπονητή μας, του Νίκου Βετούλα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μας. Πρώτος απ’ όλους τον πιστεύει και τον εμπιστεύεται ο κόουτς και πρέπει και αυτός να φροντίσει να επιβεβαιώσει πρώτα τον Νίκο (Βετούλα) και μετά όλους εμάς που του δίνουμε αυτή την ευκαιρία, την οποία πιστεύουμε όλοι που είμαστε στον Απόλλωνα ότι θα αρπάξει από τα μαλλιά”.

Συμφωνία με Πελεκούδα

Οι ανακοινώσεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο πρόεδρος, γνωστοποίησε και την επίτευξη συμφωνίας με τον Ανδρέα Πελεκούδα. Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου αλλά η συνάντηση που έγινε πρόσφατα ήταν σε πολύ καλό κλίμα και εν τέλει συμφωνήθηκε να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Ο Πελεκούδας ήταν ένας εκ των παρόντων στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τους: Βασίλη Νιφόρα, Ανδρέα Οικονομόπουλο, Γιάννη Μολφέτα και τον πρόεδρο της Απολλωνιάδας, Γιώργο Μιχαλόπουλο. Στο ακροατήριο βρίσκοντα οι Γιώργος Καρατζάς, Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης, Ευαγγελία Νιάρου, Μιχάλης Νταβλούρος.

“Συγχαρητήρια στην Απολλωνιάδα”

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Φίλιππος Καμίσης, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στην Απολλωνιάδα για τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τόνισε πως υπάρχουν οι βάσεις για ανάλογη συνέχεια:

Συγχαρητήρια στα παιδιά της Απολλωνιάδας για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα και φυσικά στους γονείς τους που είναι κοντά τους και στηρίζουν την προσπάθεια τους και κατ’ επέκταση την προσπάθεια του Απόλλωνα. Η χρονιά ξεκινάει για την πρώτη ομάδα και ευχόμαστε να πάει καλά. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές, η διοίκηση είναι κοντά, η ομάδα τα έχει πάει καλά τα προηγούμενα χρόνια και ελπίζουμε να τα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον”.

“Πιο “σφιχτό” το ρόστερ”

Η σκυτάλη πέρασε στον γενικό αρχηγό του Απόλλωνα, Βασίλη Λιανό, που μίλησε για το μπάτζετ της νέας περιόδου: “Φέτος το ρόστερ μας θα είναι πιο σφιχτό σε αριθμό και συμβόλαια και προς τιμήν του ο κόουτς παρότι δυσκολεύει το έργο του, συναινεί και ασπάζεται την συγκεκριμένη φιλοσοφία και έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο σε νέα παιδιά.

Τα περισσότερα παιδιά της Απολλωνιάδας θα περάσουν στον Απόλλωνα για να τους δοθεί η ευκαιρία να αλλάξουν επίπεδο. Ευχαριστώ τα παιδιά που παραμένουν στην ομάδα αλλά και αυτά που έφυγαν, εύχομαι να έχουν υγεία και δύναμη να αντέξουν στην δύσκολη χρονιά. Πιστεύω πως και το τεχνικό τιμ και όλοι, θα μας κάνουν να είμαστε χαρούμενοι και γιατί όχι και υπερήφανοι στο τέλος της νέας χρονιάς».

“Δεν το έχω συνειδητοποιήσει”

Ο Παναγιώτης Καπερώνης δήλωσε πως ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τη μετάβαση από τα παρκέ στην άκρη του πάγκου:

“Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ευχαριστώ τον κόουτς Νίκο Βετούλα και την διοίκηση που μου πρόσφεραν αυτή τη θέση. Ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους”.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Δανιήλ επεσήμανε: “Ευχαριστώ τον κόουτς και την διοίκηση για την τιμή που μου έκαναν. Όλοι θα προσπαθήσουμε, ο καθένας από την δική του πλευρά να φτάσουμε τον Απόλλωνα όσο το δυνατόν πιο ψηλά”.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ Απόλλων, η οποία αποφασίστηκε να γίνει για να καλυφθεί εξ ημισείας το ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο αναλογεί στον Απόλλωνα από την ένταξη του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα μέσω ΕΣΠΑ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Απόλλωνα θα γίνουν έργα 200.000 ευρώ με 60% χρηματοδότηση και το υπόλοιπο 40%, δηλαδή 80.000 ευρώ πρέπει να καταβληθεί από τους “μελανόλευκους“.

Ο Απόλλων αποφάσισε τα 40.000 ευρώ να καλυφθούν από το υπάρχον μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ και τα άλλα 40.000 ευρώ από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Χθες ανακοινώθηκε ότι σε ποσοστό περίπου 55% η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει καλυφθεί και πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να καλυφθεί και το υπόλοιπο 45%. Μάλιστα ήδη μέτοχος έχει γίνει το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ ΟΛΠΑ και ΚΤΕΛ θα συμμετάσχουν στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Εισιτήρια διαρκείας

Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, ήδη έχει πωληθεί-κρατηθεί το 20% των εισιτηρίων διαρκείας που είχε διατεθεί πέρυσι, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν διαρκείας με σημαντική έκπτωση ή να κρατήσουν τις περυσινές τους θέσεις. Μετά το πέρας της 15ης Ιουλίου δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση, ενώ η διάταξη των θέσεων θα αναρτηθεί στο διαδύκτιο και όποιος θέλει θα μπορεί να αγοράσει όποια θέση είναι κενή.

  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Μαρούσι – Απόλλων Πάτρας 77-73

    Τα βρήκε σκούρα, αλλά συνέχισε νικηφόρα το Μαρούσι Το Μαρούσι είχε φτάσει στο +20 απέναντι…
  • Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ Basket League

    Απόλλων Πάτρας – ΑΕΚ 89-78

    O Απόλλων… κατάπιε την ΑΕΚ στην Περιβόλα Ο Απόλλων Πάτρας ήταν κυρίαρχος σε όλη τη δ…
  • ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας

    ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας 87-63

    Ο ΠΑΟΚ έστειλε τον Απόλλωνα στην Α2. Ο ΠΑΟΚ έκανε εκπληκτική τέταρτη περίοδο και πήρε έτσι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…