Μπεροκάλ στο ΟΑΚΑ

berrocal

berrocal

Το γράψαμε; Ισχύει!…
Το eBasket.gr είχε αποκαλύψει πριν από περίπου μία εβδομάδα πως ο Τζοζέπ Μαρία Μπεροκάλ θα είναι “Ο άνθρωπος του Ντούσκο“. Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει εκδοθεί ακόμα, αλλά ο Ισπανός τεχνικός φρόντισε να μας επιβεβαιώσει μέσω μίας φωτογραφίας του έξω από το ΟΑΚΑ και επιστολής που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο επί σειρά ετών βοηθός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στη Μπαρτσελόνα πήρε το χρίσμα να αποτελέσει το δεξί του χέρι στον Παναθηναϊκό, στον οποίο έρχεται με πολλή όρεξη και διάθεση για να αποτελέσει κομμάτι της νέας αρχής που κάνουν οι “πράσινοι”.

Ο ίδιος έγραψε σχετικά στην ιστοσελίδα που διατηρεί:

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη νέα μου δουλειά και τον προορισμό μου για τη νέα χρονιά. Θα είμαι βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό, υπό τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τον οποίο δούλεψα στη Μπαρτσελόνα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντούσκο και τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το σπουδαίο πρότζεκτ. Αισθάνομαι τυχερός που θα είμαι μέλος μιας ομάδας με μεγάλη παράδοση και ιστορία, όπως ο Παναθηναϊκός.

Η νέα μου δουλειά θα μου δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσω μία νέα χώρα, μία νέα λίγκα και να δουλέψω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Η προπονητική είναι σαν αγώνας δρόμου μεγάλων αποστάσεων. Το κλειδί είναι να μην σταματάς, να συνεχίσεις να τρέχεις, κοιτώντας πάντα για νέες προκλήσεις και να είσαι γενναίος με τις αποφάσεις σου.

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως είμαι ένας μπασκετάνθρωπος που του αρέσει η δουλειά του προπονητή. Είτε είναι για τη θέση του χεντ κόουτς, του βοηθού, του προπονητή σε ομάδα νέων ή αυτή της διδασκαλίας μπάσκετ.

Παρότι είχα αρκετές επιλογές να εργαστώ ως πρώτος προπονητής, η ευκαιρία να εργαστώ σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν έρχεται κάθε μέρα και θα είναι μία σπουδαία εμπειρία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνησα να δουλεύω για τη νέα μου ομάδα για τη νέα χρονιά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα γνωρίσω τους παίκτες μας, τους προπονητές, την ομάδα και τους ανθρώπους της, τους οπαδού μας.

Όλοι μαζί μια αγκαλιά.
Τζοζέπ Μαρία Μπεροκάλ Ριέρα“.

berrocal-site-oaka

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…