Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο άνθρωπος του Ντούσκο

Ο άνθρωπος του Ντούσκο

berrocal

berrocal

Η πρόσληψη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό ναι μεν έχει γίνει γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτό που παρέμενε άγνωστο ήταν ποιος θα βρεθεί στο πλευρό του (πλην του Σωτήρη Μανωλόπουλου). Ποιον θα επιλέξει για άμεσο συνεργάτη του στο “τριφύλλι“.

Ο “εκλεκτός” βρέθηκε και -φυσικά- είναι Ισπανός. Πρόκειται για τον Χοσέπ Μαρία Μπεροκάλ, με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών στην Μπαρτσελόνα. Ο 44χρονος τεχνικός διετέλεσε για αρκετά χρόνια βοηθός του Μαυροβούνιου στους Καταλανούς, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε Μπουντιβέλνικ (2010-’11), Μενόρκα (2011-’12), Αλικάνε (2012-’13) και Ντόνετσκ (2012-’13), ως πρώτος προπονητής.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της προπονητικής του καριέρας στην Μπαρτσελόνα, αφού έχει εργαστεί τόσο στα τμήματα υποδομής των “μπλαουγκράνα” (1997-’01), όσο και στην πρώτη ομάδα (2002-’10), κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, δύο σούπερ καπ και δύο Ευρωλίγκες.

Παράλληλα, πέρασε με επιτυχία από τον πάγκο της Μπουντιβέλνικ, αφού συνδύασε την παρουσία του στην ουκρανική ομάδα με την κατάκτηση του ουκρανικού πρωταθλήματος και την πρόκριση στην οκτάδα του Eurocup.

Ο Μπεροκάλ θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου για να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με τους “πράσινους“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…