Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μπερδεμένοι κι οι δυο!

Μπερδεμένοι κι οι δυο!

simons batista

simons-batista

Σέντρικ Σίμονς εσείς; Εστεμπάν Μπατίστα εμείς! Κι άντε να καταλάβεις ποιος από τους δυο είναι πιο… μπερδεμένος. “Μα εμείς τον Σίμονς θα τον έχουμε μόνο για την Ευρωλίγκα” θα πουν οι “κόκκινοι“. “Μα δεν έχει καμία σχέση ο Μπατίστα με τον Σίμονς” θα πουν οι “πράσινοι“. Κι οι δύο δίκιο έχουν, αλλά θα μου επιτρέψετε να επιμείνω ότι είναι απολύτως μπερδεμένοι.

Πάμε με τη σειρά: Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Εστεμπάν Μπατίστα ως αντί-Λάσμε; Καμία περίπτωση. Ο σέντερ από την Ουρουγουάη δεν έχει πόδια να βγει να κόψει το “πικ & ρολ”, δεν έχει καθόλου παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, άρα δεν μπορεί να γίνει αντί-Λάσμε.

Έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, είναι -ίσως- ο κορυφαίος ριμπάουντερ στη… νέα (βλέπε μετά Ομπράντοβιτς) εποχή, γνωρίζει (αυτό μπορεί να ήταν και το καταλυτικό στοιχείο) τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ως προπονητή, είναι καλός επιθετικός κι έχει ισπανικό διαβατήριο (άρα ο Παναθηναϊκός μπορεί στο εξής να γεμίσει με Αμερικανούς το ελλιπέστατο ρόστερ του).

Ο Μπατίστα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης υστερούν σε αθλητικά προσόντα, ενώ ταυτόχρονα είναι και οι δύο επιρρεπείς στα φάουλ, άρα δύσκολα θα συνυπάρξουν για πολλή ώρα στην ίδια πεντάδα. Όπερ σημαίνει θα δούμε περισσότερο τον Τζέιμς Γκιστ ως “πεντάρι” κι αυτό δεν παίρνω όρκο ότι είναι καλό για τον Παναθηναϊκό.

Έτσι όπως διαμορφώνεται η φροντ λάιν του “τριφυλλιού” είναι σαφώς κατώτερη αυτής του Ολυμπιακού. Για παράδειγμα, αν είναι να τρέξουν 100άρι Χάντερ και Μπατίστα, εύκολα ο ψηλός του Ολυμπιακού χαρίζει 30 μέτρα στον αντίπαλό του.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει να ψάξει να βρει έναν εξαιρετικό περιφερειακό παίκτη (αν δεν πάρει τον Νικ Καλάθη) κι ένα 3άρι με τα χαρακτηριστικά του Γιόνας Ματσιούλις, αλλά με μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα (δεν παίρνω όρκο, ούτε ότι υπάρχει, ούτε ότι οι “πράσινοι” μπορούν να αντέξουν το κόστος του).

Ο Ολυμπιακός με δύο έξυπνες κινήσεις και δύο καλές μεταγραφές θα είχε σοβαρό προβάδισμα στη μεταξύ τους κόντρα. Όμως, επιλέγει να ξοδέψει λεφτά για τον Σέντρικ Σίμονς, για τον οποίο αρχίζουν τώρα να λένε (το έγραψε και ο εγκυρότατος Παντελής Διαμαντόπουλος στο “Φως των Σπορ“) ότι προσπαθούν να τον πουλήσουν, ενώ κυκλοφορεί και το ανέκδοτο (γιατί περί ανεκδότου πρόκειται) ότι ενεργοποίησαν το συμβόλαιό του για να τον τιμωρήσουν που μιλούσε με άλλες ομάδες.

Ας τον… καταδικάσουν, λοιπόν, ενεργοποιώντας και τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του (για όσους δεν γνωρίζουν είναι 1+1+1).

Για να σοβαρευτούμε, ο σχεδιασμός των δύο “αιώνιων“, έτσι όπως ως τώρα ξετυλίγεται μπροστά μας, δεν προδιαθέτει για υψηλές προσδοκίες. Βεβαίως, υπάρχει και χρόνος, και χώρος, για να διορθωθούν τα λάθη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και λεφτά

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…