Ισραήλ – Ρωσία 58-56

israel poland kriti 14

israel-poland-kriti 14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Τη δεύτερη νίκη του στον τέταρτο όμιλο της πρώτης φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών πανηγύρισε το Ισραήλ το οποίο επικράτησε της Ρωσίας με 58-56 σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Μία ελεύθερη βολή του Έγκορ Κουλέτσοφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στα 11 δευτερόλεπτα αφού ακολούθως το σουτ που επιχείρησε ο Σέρνταρ Ανάεφ δεν βρήκε στόχο και έτσι η Ρωσία έχασε την ευκαιρία να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Κατά τα άλλα οι Ρώσοι που υπέστησαν την πρώτη τους ήττα μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και σιγά σιγά πήραν τον έλεγχο.

Έτσι η ομάδα του Μικχάιλ Μικχαίλοφ κατάφερε να κρατήσει την αντίπαλό της περίπου για 5 λεπτά χωρίς καλάθι και με σερί 9-0 μετέτρεψε το εις βάρος της 9-8 στο υπέρ της 17-9 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Σάρον Ντρούκερ απάντησε.

Με επιμέρους σκορ 16-9 οι Ισραηλινοί μείωσαν σε 26-25 στο 17’, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 28-25. Στην επανάληψη το Ισραήλ βρήκε τις λύσεις κυρίως με “αιχμή του δόρατος” τον Ραφαέλ Μένκο και κατόρθωσε να πάρει… κεφάλι στο σκορ.

Αρχικά, ο 20χρονος φόργουορντ ισοφάρισε σε 33-33 στο 28’ και μετά ευστόχησε σε μία ελεύθερη βολή για να δώσει… αέρα 4 πόντων (37-33) στην ομάδα του, 41 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της περιόδου. Το 40-37 του 30’ έδειχνε ότι όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες.

Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης ήταν συναρπαστική. Ο Μικχάιλ Κουλάγκιν με δίποντο έριξε τη διαφορά στους 2 πόντους (55-53) στα 33 δευτερόλεπτα ενώ ο Μένκο με δύο βολές έκανε το 57-53 στα 28 δευτερόλεπτα. Ένα τρίποντο του Κουλάγκιν έφερε τις δύο ομάδες σε… απόσταση αναπνοής (57-56) στα 21 δευτερόλεπτα.

Ο Κουλέτσοφ ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη και έδωσε τη νίκη τους Ισραηλινούς. Ο Μένκο με 17 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Στάνισλαβ Ιλνίτσκι με 15 πόντους και ο Αλεκσέι Μπαμπούσκιν με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ δεν έφταναν για τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 25-28, 40-37, 58-56.
ΙΣΡΑΗΛ (Ντρούκερ): Σάρον 5 (1), Άριελ 5 (1), Γκατ 7 (1), Τζέφεν 4, Σέγκεφ 4, Μένκο 17 (1 τριπ, 5 ριμπ.), Ζάλμανσον 8, Τζινάτ 4, Κουλέτσοφ 4 (1).
ΡΩΣΙΑ (Μικχαίλοφ): Κάσιν, Μαρτίνοφ 5 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Ανάεφ 2 (5 ριμπ.), Μπαμπούσκιν 10 (9 ριμπ.), Κουλάγκιν 11 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Γκάνκεβιτς, Ιλνίτσκι 15 (3), Ντεσνιατνίκοφ 5 (6 ριμπ.), Πιλάεφ 2, Κανίγκιν 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …