Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ισραήλ – Κροατία 76-80

Ισραήλ – Κροατία 76-80

croatia israel kriti14

croatia-israel-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Σε μία συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση η Κροατία έκαμψε την αντίσταση του Ισραήλ με 80-76 στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης για τον έκτο όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά αφού το ρεκόρ της έφτασε στο 2-1.

Βέβαια, έπρεπε η ομάδα του Νταμίρ Μίλασιτς να πραγματοποιήσει μία σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης προκειμένου να πάει το ματς στην παράταση και ακολούθως να κατακτήσει το ροζ φύλλο.

Το συγκρότημα του Σάρον Ντρούκερ ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη του αγώνα αλλά στην τελευταία περίοδο, θαρρείς και σταμάτησε να… παίζει, βρέθηκε από τον παράδεισο στην… κόλαση. Συγκεκριμένα το Ισραήλ εξασφάλισε διψήφια διαφορά από το πρώτο ημίχρονο (39-29) όντας πολύ αποτελεσματικό στην άμυνα.

Στην επίθεση, ο Άνταμ Άριελ ήταν λες και έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι. Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε συνολικά 28 πόντους με 7/8 τρίποντα. Έτσι, το παιχνίδι κυλούσε όπως ακριβώς το είχαν προγραμματίσει οι Ισραηλινοί. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, αν και άρχισε να φαίνεται μία μικρή αντίδρασης της Κροατίας.

Με επιμέρους σκορ 20-18, οι Κροάτες μείωσαν σε 57-49 στο 30’ και έδειξαν να έχουν σφυγμό. Η τελευταία περίοδος τους ανήκε ολοκληρωτικά. Το συγκρότημα του Μίλασιτς “έσφιξε” την άμυνά του και με “αιχμές του δόρατος” στην επίθεση τους Μαρίν Μάριτς και Κάρλο Ζγκάνετς έστησε… πάρτι κάτω από το καλάθι.

Οι δύο σέντερ της Κροατίας συνέβαλαν στο να έρθει το επιμέρους σκορ 23-15 σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού και έτσι οι δύο ομάδες θα έκλειναν τους λογαριασμούς τους στην παράταση (72-72). Στο έξτρα πεντάλεπτο επικρατούσε μία νευρικότητα στο παρκέ, απόρροια και της ανατροπής, κάτι που είχε ως συνέπεια οι παίκτες των δύο αντιπάλων να βρίσκουν το στόχο με το… σταγονόμετρο.

Ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο φάνηκε η καλύτερη ψυχολογία της Κροατίας. Με ένα καλάθι του Ζγκάνετς και δύο ελεύθερες βολές του Μάριτς οι Κροάτες ολοκλήρωσαν ένα σερί 4-0 και απέκτησαν… αέρα 4 πόντων (78-74), 24 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μίλασιτς επέλεξε να κάνει φάουλ, όπως αναμενόταν και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη γραμμή της φιλανθρωπίας, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην τελική διαφορά (80-76). Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Ισραήλ σούταρε με ποσοστό 47,8% (11/23) στα τρίποντα αλλά η Κροατία είχε μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (55 έναντι 37).

Ο Μάριτς με 22 πόντους και 17 ριμπάουντ και ο Ζγκάνετς με 16 πόντους, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Στον αντίποδα, άξιοι συμπαραστάτες του Άριελ ήταν ο Ράφαελ Μένκο (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Ναόρ Σάρον (13 πόντοι, 6 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 39-29, 57-49, 72-72 (κ.α.), 76-80
ΙΣΡΑΗΛ (Ντρούκερ): Σζούσμαν, Σάρον 13 (2 τριπ., 6 ασισ.), Άριελ 28 (7), Γκατ 3 (1), Τζέφεν 1, Μένκο 13 (1 τριπ., 5 ριμπ.), Ζάλμανσον 9, Τζινάτ 2, Κουλέτσοφ 2.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μίλασιτς): Μαρινέλι 8 (1), Μπόσνιακ 2, Μάβρα 2, Μπζόγια 13 (3 τριπ., 6 ριμπ., 5 ασισ.), Γκάμπριτς 8 (2), Μπάντοβιτς 9 (1), Μάριτς 22 (17 ριμπ.), Ζγκάνετς 16 (13 ριμπ., 6 ασισ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …