Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ισπανία – Σουηδία 68-59

Ισπανία – Σουηδία 68-59

spain sweeden kriti14

spain-sweeden-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Τη δεύτερη νίκη της στο δεύτερο όμιλο της πρώτης φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών πανηγύρισε η Ισπανία η οποία επιβλήθηκε της Σουηδίας με 68-59 και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με τη Γερμανία προκειμένου να δει αν θα προκριθεί στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Οι “φούριας ρόχας” θέλουν νίκη των “πλάβι” ούτως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση. Κατά τα άλλα το συγκρότημα του Χαούμε Πονσαρνάου “καθάρισε” τη… μπουγάδα από το πρώτο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκε με 24-9 αφού πρώτα έτρεξε ένα σερί 16-0 (από 4-5 σε 20-5).

Οι Ισπανοί διατήρησαν την ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο όπου συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 40-24. Στην επανάληψη η Σουηδία ανέβασε την απόδοσή της, εκμεταλλεύτηκε μία στιγμιαία χαλαρότητα των Ισπανών και με “όπλο” την άμυνα πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 18-8 και μείωσε σε 48-42 στο 30’.

Αλλά μέχρι εκεί… Οι Ίβηρες ισορρόπησαν την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο και έμειναν σε… θέση οδηγού μέχρι το τελικό 68-59. Οι παίκτες του Πονσαρνάου ήταν πολύ επιθετικοί στην άμυνα, οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε 25 λάθη και έκλεψαν 14 φορές τη μπάλα.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι Σουηδοί κέρδισαν τη “μάχη” των ριμπάουντ (44 έναντι 37) αλλά χωρίς αντίκρισμα… Ο Γκιγιέρμο Ερνάνγκομεθ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν εκπληκτικός για τους νικητές ενώ ο Ντάριο Μπριθουέλα πρόσθεσε 14 πόντους. Στον αντίποδα ο Βάλτερ Λίντστρομ είχε 17 πόντους για τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 40-24, 48-42, 68-59.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Πονσαρνάου): Μάρτιν, Πάουλι 11 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Βιθέδο 6, Μπριθουέλα 14, Σανς 2, Ερνάνγκομεθ Γ. 19 (10 ριμπ.), Ντίαθ 3 (1 τριπ., 5 ασισ.), Σάιθ 8, Αμπάλδε 5 (1), Νόγκες, Ερνάνγκομεθ Χ., Ιριάρτε.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Χάνσον): Κοβάτσεκ 2, Σκέμπεργκ 8, Σπίρες 4 (10 ριμπ.), Λίντστρομ 17 (4), Ντάουιτ 5 (1), Ράμστεντ, Ελιάσον 10 (10 ριμπ.), Ισμαίλι 2 (7 ριμπ.), Λάρσον 11, Μπεργκάνγκ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …