Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ισπανία – Λιθουανία 65-62

Ισπανία – Λιθουανία 65-62

spain lithuania kriti14

spain-lithuania-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Με τον Ντάριο Μπριθουέλα να ευστοχεί σε ένα μεγάλο τρίποντο σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα και να γίνεται “ήρωας” για τους Ισπανούς, οι “φούριας ρόχας” επικράτησαν με 65-62 της Λιθουανίας και πέτυχαν την πρώτη της νίκη στη δεύτερη φάση για τον πέμπτο όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Οι Ίβηρες μπήκαν χωρίς νίκη στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του τουρνουά ωστόσο “λύγισαν” τη “Λιέτουβα” η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση. Έτσι η Ισπανία εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στην προημιτελική φάση ύστερα από ένα ματς το οποίο μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα αλλά κράτησε τους πάντες σε… αγωνία μέχρι το τέλος.

Στο ξεκίνημα η Ισπανία μπήκε πιο δυνατά και απέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα, οι Ίβηρες επέβαλαν το ρυθμό τους και με “όπλο” την άμυνα διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα. Το συγκρότημα του Χαούμε Πονσαρνάου κατάφερε να εξασφαλίσει διψήφια διαφορά με τη λήξη του πρώτου μέρους (39-28).

Στην επανάληψη οι “φούριας ρόχας” συνέχισαν να κυριαρχούν στο παρκέ και με τους Έντγκαρ Βιθέδο και Αλμπέρτο Αλμπάλδε να δίνουν λύσεις επιθετικά δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να επιστρέψουν. Οι Ισπανοί είχαν τα ηνία και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου παρέμεινε η ίδια εικόνα και η διαφορά κρατήθηκε σε διψήφια επίπεδα (56-43).

Η “Λιέτουβα” αποφάσισε να αντιδράσει στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης. Το συγκρότημα του Τόμας Μασιούλις επιχείρησε μία “επική” ανατροπή και πράγματι επανήλθε χάρη σε ένα σερί 10-0 που πραγματοποίησε. Έτσι ροκάνισε τη διαφορά στους 3 πόντους (58-55) στο 35’ αν και βρέθηκε να χάνει με 58-45 στο 31’.

Ο Μάριους Γκριγκόνις με έμμεσο τρίποντο έφερε το ματς στα… ίσια (62-62) στο 39’. Ο αγώνας μετατράπηκε σε “θρίλερ”. Τελικά η Ισπανία επιβίωσε και έμεινε “ζωντανή” στη “μάχη” της πρόκρισης χάρη στο τρίποντο του Μπριθουέλα στο 1 δευτερόλεπτο. Στο χρόνο που απέμενε η Λιθουανία δεν πρόλαβε να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο.

Ο Βιθέδο με 19 πόντους και ο Αλμπάλδε με 14 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ενώ ο Μπριθουέλα σημείωσε 5 πόντους, όμως οι τρεις εξ’ αυτών ήταν οι πιο κρίσιμοι του παιχνιδιού (είχε 1/5 τρίποντα συνολικά). Από την άλλη ο Γκριγκόνις με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-28, 56-43, 65-62.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Πονσαρνάου): Μαρτίν, Πάουλι 1, Βιθέδο 19 (2), Μπριθουέλα 5 (1/5), Γ. Ερνάνγκομεθ 12 (6 ριμπ.), Ντίαθ 3, Σάιθ 6 (6 ριμπ.), Αμπάλδε 14 (4), Νογκές 2, Χ. Ερνάνγκομεθ 1 (6 ριμπ.), Ιριάρτε 2.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μασιούλις): Ζαλάλις, Ταμούλις 3 (1), Κουμπίλιους, Γκιντβάινις 3, Λεκαβίτσιους 5 (1), Ντίμσα 15 (1), Γιανκάιτις 4, Κρεστίνιν 6 (8 ριμπ.), Γκριγκόνις 17 (2 τριπ., 6 ριμπ.), Ταρόλις 9 (8 ριμπ.).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …