Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ισπανία – Γαλλία 50-46

Ισπανία – Γαλλία 50-46

spain france kriti14

spain-france-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Η Ισπανία έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών καθώς επικράτησε της Γαλλίας με 50-46, σε ένα παιχνίδι όπου το τελικό σκορ τα λέει όλα. Πέραν όμως του αποκλεισμού, οι “τρικολόρ” έχουν να διαχειριστούν το σοκ του τραυματισμού του Μπέντζαμιν Σενέ, ο οποίος έπεσε άτσαλα στο παρκέ 23” πριν το τέλος σε μια προσπάθειά του να κλέψει τη μπάλα με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα στον καρπό.

Ο αγώνας ήταν κακός ποιοτικά. Για να μην πούμε ο χείριστος εκ των τριών προημιτελικών που είδαμε μέχρις στιγμής. Η Γαλλία και η Ισπανία είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στο πως θα εξουδετερώσουν τον αντίπαλό τους, παρά στο πως θα σκοράρουν και θα φανούν απειλητικές.

Ως αποτέλεσμα ήρθε ο χαμηλος ρυθμός που είχε το παιχνίδι, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τα καλάθια έρχονταν με το σταγονόμετρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (23-23), την ώρα που σούταραν με 17/48 εντός παιδιάς.

Επομένως ουδείς θα μπορούσε να έχει απαιτήσεις για ωραίο μπάσκετ, πόσω μάλλον για θεαματικές φάσεις και πολλές συγκινήσεις.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο δεύτερο μέρος. Το κακό μπάσκετ συνέχισε να… ταλαιπωρεί όσους βρέθηκαν στα “Δύο Αοράκια“, αλλά τουλάχιστον το δυνατό μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο αντιπάλων κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον για το ποια ομάδα θα εξασφαλίσει το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Κι αν η Ισπανία έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο επειδή διατηρούσε το προβάδισμά της, η απουσία του Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεζ στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσε την ευκαιρία στους “τρικολόρ” να κυριαρχήσουν στους αιθέρες και παίρνοντας μαζεμένα επιθετικά ριμπάουντ να προηγηθούν (44-43) στο 38ο λεπτό.

Κάπου εκεί όμως έδειξαν την… αστάθειά τους ως ομάδα αφού “λύγισαν”, με πρώτο και καλύτερο τον Μουαμαντού Τζαϊτέ, ο οποίος έχασε δύο φορές τη μπάλα μέσα από τα χέρια του αδυνατώντας να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, ενώ λίγο αργότερα ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ.

Οι Ισπανοί έβαλαν τις βολές και πήραν την πρόκριση (50-46) για τους “4” του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης, παραμένοντας για ακόμη μία χρονιά στη ζώνη των μεταλλίων. Την ίδια ώρα που ο Μουαμαντού Τζαϊτέ έκλαιγε με λιγμούς μετά το τέλος του αγώνα…

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 23-23, 36-32, 50-46.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Πονσαρνάου): Πάουλι 6 (2), Βισέδο 5 (1), Μπριζουέλα, Σανς 2, Ερνανγκόμεζ 11, Ντίαζ 14 (2), Σάιθ 4, Αμπάλντε 7 (1), Νόγκουες 1.
ΓΑΛΛΙΑ (Τουπάν): Ροζενφέλντ, Λεσόρτ, Σενέ 11 (1), Ποντέν, Λαμπανσά 9 (3), Μπουτέιγ 11 (1), Λουάου, Κασάν 1, Νταλό, Μπιόγκ, Τζαϊτέ 10 (11 ριμπ.), Γιαμπουσελέ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …