Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ελλάδα – Γαλλία 81-72

Ελλάδα – Γαλλία 81-72

maragos greece france kriti14

maragos-greece-france-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Στον αγώνα για την πέμπτη θέση θα αγωνιστεί αύριο η Ελλάδα καθώς κέρδισε τη Γαλλία (81-72) και προετοιμάζεται πλέον για τη μονομαχία με τη Λιθουανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδειξε να προβληματίζεται από το γεγονός πως παρατάχθηκε με μόλις εννιά παίκτες και έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πήρε τη νίκη και μαζί την ευκαιρία να κατακτήσει την πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης.

Η απουσία ουσιαστικού κινήτρου ήταν ένα από τα ζητήματα που καλούσαν να λύσουν ο Κώστας Μίσσας και ο Ζαν Εμέ Τουπάν στον σημερινό αγώνα. Κι όχι άδικα αφού οι δύο ομάδες έπρεπε να αφήσουν πίσω τους τον αποκλεισμό από την τετράδα και να παλέψουν για τη νίκη σε ένα παιχνίδι δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα.

Παρόλ’ αυτά, η Γαλλία έδειξε πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά. Με μπροστάρη τον Αξέλ Μπουτέιγ μάλιστα μπόρεσε να αποκτήσει αέρα έξι πόντων (5-11) στο 5ο λεπτό, δείχνοντας πως έχει “σφυγμό” μετά τη χθεσινή οδυνηρή ήττα από την Ισπανία. Το γαλλικό προβάδισμα δεν διατηρήθηκε όμως για πολλή ώρα.

Κι αυτό γιατί οι ψηλοί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επωμίστηκαν το επιθετικό βάρος ανατρέποντας την κατάσταση. Το τρίποντο που πέτυχε μάλιστα ο Πάρης Μαραγκός στην εκπνοή της α’ περιόδου έφερε την Ελλάδα για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (21-20).

Η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη για τη “γαλανόλευκη”, η οποία σταδιακά επέβαλε τον ρυθμό της αποκτώντας το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 13ο λεπτό (με το σκορ στο 25-26), η ομάδα του Κώστα Μίσσα έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ.

Απόδειξη; Το επιμέρους σκορ 14-2 που “έτρεξε” μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που της έδωσε αέρα έντεκα πόντων (39-28) και μαζί σαφές πλεονέκτημα για τη νίκη που θα της δώσει τη δυνατότητα να παλέψει για την πέμπτη θέση.

Κορυφαίος στο διάστημα της ελληνικής υπεροχής ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος σκόραρε τους περισσότερους από τους 18 πόντους -που είχε μέχρι την ανάπαυλα- στη β’ περίοδο.

Στη γ’ περίοδο, οι Γάλλοι έδειξαν να “ξυπνάνε”. Εκμεταλλεύτηκαν μάλιστα και την κούραση των παικτών του Κώστα Μίσσα και κάπως έτσι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά. Αργά, αλλά σταθερά, η ομάδα του Ζαν Εμέ Τουπάν έκλεισε την ψαλίδα και χάρη στο τρίποντο του Γκερσόν Γιαμπουσελέ αρκετά πίσω από τη σέντρα μείωσε στους τρεις (58-55) στο 30ο λεπτό δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Εκεί όπου είχαμε ντέρμπι. Όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να αγχωθεί η “γαλανόλευκη” αφού είχε σχεδόν διαρκώς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Κι αυτό γιατί το δίδυμο των Δημήτρη Αγραβάνη και Πάρη Μαραγκού κέρδισε τις περισσότερες μάχες κοντά στο καλάθι, την ίδια ώρα που οι Γάλλοι ήταν βιαστικοί στην επίθεση και άστοχοι από την περιφέρεια.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα κέρδισε (81-72) και αύριο το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία με φόντο την πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 39-28, 58-55, 81-72
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 9 (1), Λιάπης 13 (1 τριπ., 6 ριμπ., 6 ασισ.), Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης, Χριστοδούλου 10, Κουζέλογλου, Καμπερίδης 6 (7 ριμπ.), Αγραβάνης 28 (3), Μαραγκός 15 (1).
ΓΑΛΛΙΑ (Τουπάν): Ροζενφέλντ 10 (2), Ποντέν 2, Λαμπανσά 14 (4), Μπουτέιγ 15, Λουάου 2, Κασάν 4, Νταλό 2, Τζαϊτέ 18 (10 ριμπ.), Γιαμπουσελέ 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …