Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Δοκιμασία για όλους

Δοκιμασία για όλους

Πανελλήνιο Παίδων

basketa

Οι Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου είναι μια ομάδα που μετρά μόλις δυο χρόνια ζωής και παρουσίας  στο χώρο του μπάσκετ αλλά κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσει σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών. Η ομάδα της Ρόδου  κατόρθωσε, μέσω του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου, να αφήσει εκτός τα φαβορί, και να κερδίσει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική, κάνοντας πλέον τα σχέδια της για τη νέα μεγάλη πρόκληση.

Ο τεχνικός της ομάδας Παναγιώτης Παπακώστας μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Sepk.gr) ανέλυσε τα μυστικά της επιτυχίας για την άνοδο της ομάδας καθώς επίσης έκανε λόγο και για το… παράπονο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο των Αγίων Θεοδώρων Αρχαγγέλου στην Γ’ εθνική:
“Η σεζόν ήταν δύσκολη, καθώς φέτος έγινε ένα πολύ καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Ο Διαγόρας ήταν εξαιρετικά δυνατός έχοντας παίκτες ακόμα κι από Α1 (Παναγιωταράκος, Εκινέ), ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ήταν και το δίκαιο. Οι συνθήκες στην αρχή ήταν λίγο δύσκολες για εμάς, καθώς δεν είχαμε δικό μας γήπεδο και οι ώρες προπόνησης που μας δίνονταν ήταν μεταξύ 10 και 1 το βράδυ, οπότε τις πολύ βραδινές αναγκάστηκα να τις κόψω με αποτέλεσμα η ομάδα να προπονείται μόνο 2 φορές την εβδομάδα.

Όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και μπήκαμε στη φάση του final 6 πήραμε κάποιες ώρες στο γήπεδο, δουλέψαμε πολύ κι αυτό βγήκε καταφέρνοντας να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όπως είναι φυσιολογικό είμαστε χαρούμενοι που ανεβήκαμε. Προσωπικά είναι δεύτερη φορά που πήγα στα μπαράζ ως προπονητής. Η χαρά μου είναι διπλή γιατί ως παίκτης αγωνίστηκα πολλά χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες και πλέον θα έχω για δεύτερη φορά την ευκαιρία να κοουτσάρω ομάδα σε αυτό το επίπεδο”.

Για το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου και την πορεία της ομάδας του:
“Οι πληροφορίες που είχαμε συλλέξει έλεγαν ότι φαβορί είναι τα Φανάρια και η Χίος. Την πρώτη ημέρα των μπαράζ είχαμε ρεπό και την δεύτερη αγωνιζόμασταν κόντρα στη Χίο. Στον αγώνα μπήκαμε πολύ ορεξάτοι και δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο που διέθετε ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ. Το τρίτο παιχνίδι με τα Φανάρια ήταν ντέρμπι καθώς όποιος κέρδιζε θα ανέβαινε.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα είδαν ένα αμφίρροπο ματς με τις δύο ομάδες να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ. Εμείς παρουσιαστήκαμε εκνευρισμένοι στο ξεκίνημα αλλά καταφέραμε στο τέλος να κερδίσουμε με διαφορά 11 πόντων κι είμαστε χαρούμενοι για αυτό.

Κλείνοντας για τα μπαράζ ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο που θεωρώ ότι έχουν όλες οι ομάδες των νησιών. Μας έβαλαν τέλη Ιουνίου να παίξουμε ειδικό πρωτάθλημα, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι στα νησιά είναι εξαιρετικά τουριστική περίοδος.

Εκτός αυτού παίξαμε σε πολύ ζέστη, ενώ παράλληλα οι μεταγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει με αποτέλεσμα όποιος ανέβαινε να έχει χάσει πολύτιμο χρόνο έναντι των άλλων που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να κινούνται μεταγραφικά. Εμείς ακόμα ψαχνόμαστε”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον στην Γ’ εθνική:
“Όντας νεοφώτιστοι οι στόχοι μας δεν μπορεί να είναι άλλοι από την παραμονή της ομάδας. Θα πρέπει και οι παράγοντες να δουν πως είναι να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο επίπεδο πιο επαγγελματικό και πως πρέπει να λειτουργούν. Θα είναι και γι αυτούς μία δοκιμασία.

Όσον αφορά στο ρόστερ προτεραιότητα μας είναι να διατηρήσουμε τους παίκτες που ήταν και φέτος στην ομάδα φέρνοντας αυτή την άνοδο κι από εκεί και πέρα η ομάδα χρειάζεται να κάνει 2-3 προσθήκες οπότε θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…