Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Βασικό συστατικό ο κόσμος”

“Βασικό συστατικό ο κόσμος”

linardos

linardos

Ο προπονητής Νίκος Λινάρδος με αφορμή το “Olympia Basketball Camp” βρέθηκε στη δυτική Ελλάδα και μίλησε στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα αναφορικά με την πατρινή ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μάριο Μπατή και Γάιο Σκορδίλη, ενώ σημείωσε τη σημασία του κόσμου για την υγεία του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Μετά από μια «χρυσή» 20ετία στο μπάσκετ, που κάποια πράγματα τα θεωρούσαμε δεδομένα, πως επηρεάζεται πλέον το άθλημα λόγω της οικονομικής κρίσης και ειδικά στις επαρχιακές πόλεις που το μπάτζετ είναι χαμηλό;

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τον χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ. Οι ομάδες που δεν θα έχουν έσοδα από εισιτήρια, από ακαδημίες και από υγιείς χορηγούς θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Προσωπικά, πιστεύω στο μοντέλο των πολλών μικρών χορηγών, αντί του ενός μεγάλου χορηγού. Αν ο τελευταίος αποχωρήσει κάποια στιγμή από μια ΚΑΕ και το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας δεν έχει βρει την διάδοχη λύση, τότε η κατάληξη θα είναι οδυνηρή. Θυμηθείτε το Μαρούσι του Βωβού. Το μοντέλο των πολλών μικρών χορηγών είναι διαδεδομένο στα περισσότερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα”.

-Ο Απόλλων πιστεύετε ότι είναι πρωτοπόρος στην χώρα μας σε αυτό το μοντέλο διοίκησης;

“Η ανταπόκριση του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια του Απόλλωνα είναι μεγάλη και αυτό πρέπει να συντηρηθεί, καθώς είναι βασικό συστατικό για να συνεχίσει η ομάδα να είναι υγιής. Θυμίζω και το κακό παράδειγμα της πρώην μεγάλης επαρχιακής δύναμης, της πόλης της Λάρισας, η οποία πλέον έχει αφανιστεί μπασκετικά”.

– Οι ομάδες θα πρέπει να ρίχνουν το βάρος στις υποδομές τους και γιατί;

“Η παραγωγική διαδικασία είναι απαραίτητη, καθώς έτσι οι επαγγελματικές ομάδες θα τροφοδοτούνται συνεχώς με ταλαντούχους παίκτες από τα σπλάχνα τους. Ο Απόλλωνας κάνει σωστά βήματα και σε αυτόν τον τομέα”.

Αναφορικά με τους Μπατή και Σκορδίλη, σημείωσε:

Μπατής: “Είναι παίκτης ομάδας και παίκτης του προπονητή. Είναι καλός αμυντικός, τόσο στην ατομική, όσο και στην ομαδική άμυνα, δίνοντας πάντα βοήθειες στους συμπαίκτες του. Εχει την δυνατότητα να αλλάζει την ροή ενός αγώνα, ερχόμενος από τον πάγκο, αφού το πάθος που βγάζει και η πιεστική του άμυνα είναι καθοριστικά στοιχεία.

Επιθετικά, συνεργάζεται πολύ καλά με τον ψηλό στο πικ εν ρολ, τελειώνει αρκετά καλά τις φάσεις και έχει βελτιώσει το μακρινό του σουτ, σουτάροντας πολύ καλά από σκριν στην μπάλα. Εχει ηγετικές ικανότητες και θα είναι πολύ χρήσιμος στον Απόλλωνα. Είναι μια πολύ καλή κίνηση της διοίκησης και του κόουτς Βετούλα“.

Σκορδίλης: “Ψάχνει να βρει την ομάδα που θα τον εμπιστευθεί γιατί είναι καθαρά παίκτης ψυχολογίας. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αρκετές ομάδες και φέτος νομίζω ότι είναι ευκαιρία να βρει χρόνο και χώρο για να καθιερωθεί.

Είναι δυνατός μέσα στην ρακέτα, με αρκετά καλό σουτ από μέση απόσταση, πάει στα επιθετικά ριμπάουντ και είναι γρήγορος στην κάθετη κίνηση προς το καλάθι μετά το σκριν στην μπάλα. Είναι αρκετά καλός αμυντικά στον αέρα και γρήγορος στην χετζ-άουτ άμυνα. Κάποιες φορές, βέβαια, παρασύρεται στην άμυνα και κάνει κάποια επιπόλαια φάουλ“.

Τι είναι το Olympia Basketball Camp

Το “Olympia Basketball Camp” διοργανώθηκε στην Φρίξα της Ηλείας και στο κλειστό γυμναστήριο των Κρεσταίνων και είχε συνολική διάρκεια 3 εβδομάδες.

Στο καμπ συμμετείχαν 220 παιδιά από όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Αθήνα, Πύργος, Αίγιο, Ρόδος, Βόλος, Ιωάννινα, Αργος, Τρίπολη, κ.ά.) και ακολούθησαν το πρόγραμμα προπονήσεων υπό τις οδηγίες του Νίκου Λινάρδου και των συνεργατών του, Αγγελου Κώστα, Γιάννη Μπαζίνα, Δημήτρη Βασιλακάκου και Δημήτρη Ζαμάνη. Παράλληλα, το παρών έδωσαν και οι Αγγελος Τσάμης και Χριστόφορος Στεφανίδης, και οι τεχνικοί διευθυντές του Απόλλωνα και του Εσπερου ΑΟΠΑ, Τάκης και Κώστας Πετρόπουλος αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…