Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ήττα στις λεπτομέρειες

Ήττα στις λεπτομέρειες

charalampopoulos turkey

charalampopoulos-turkey

Η Εθνική Εφήβων δεν κατάφερε να “τριτώσει” τις νίκες της στο τρίτο όμιλο της πρώτης φάσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας αφού ηττήθηκε με 68-64 από τους οικοδεσπότες και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση με ρεκόρ 1-1.

Έτσι, η Βοσνία, η Ελλάδα και η Τουρκία τσέκαραν τα τρία εισιτήρια από αυτόν τον όμιλο με το ίδιο ακριβώς ρεκόρ και στην επόμενη φάση θα τοποθετηθούν στο έκτο γκρουπ μαζί με το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ισπανία οι οποίες, επίσης, συνεχίζουν με ρεκόρ 1-1 . Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και η τετράδα που οδηγεί στα προημιτελικά είναι ανοιχτή. Κατά τα άλλα η αποψινή αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα”.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν κάπως… κοιμισμένοι στο ματς αφού χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν να χάνουν με 12-0 στο 4’. Στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν και με επιμέρους σκορ 13-12 έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το εις βάρος τους 24-13.

Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να ηγείται στο σκοράρισμα η “γαλανόλευκη” άρχισε να παίζει το μπάσκετ που ξέρει στη δεύτερη περίοδο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα “εγκλώβισε” την Τουρκία με την άμυνα και χάρη σε ένα σερί 10-0 που πραγματοποίησε μετέτρεψε το 30-20 σε 30-30 στο 18’.

Μάλιστα, η Ελλάδα πέρασε μπροστά με 33-32, 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου χάρη σε ένα τρίποντο του Βασίλη Μουράτου. Εντέλει το πρώτο εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Τούρκους να παίρνουν ξανά τα ηνία (36-33).

Στην επανάληψη, το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν οι συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ήταν φανερό ότι το παιχνίδι είχε αποκτήσει “άγρια ομορφιά”. Τι και αν η ελληνική ομάδα πήρε… κεφάλι με 45-40 ενώ απέμεναν 3 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα; Η απάντηση ήταν άμεση.

Ένα μίνι σερί 5-0 έφερε ξανά το ματς στην… απόλυτη ισορροπία (45-45), κάτι που συνέβη και λίγο πιο μετά με τον Δημήτρη Σταμάτη να ισοφαρίζει σε 49-49, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ένα καλάθι του Κωνσταντίνου Μήτογλου έδωσε… αέρα 3 πόντων (52-49) στην Ελλάδα με την ολοκλήρωσε της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία “πράξη” του αγώνα ήταν συγκλονιστική. Ο Μήτογλου έκανε το 54-49 στο 32’ ωστόσο το συγκρότημα του Ομέρ Ουγκουράτα κατάφερε στις λεπτομέρειες να κατακτήσει το ροζ φύλλο. Με επιμέρους σκορ 13-4, οι “οικοδεσπότες” προηγήθηκαν με 62-58 στο 38’.

Αφού ακολούθησαν κάποιες κακές και άστοχες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, ο Σταμάτης μείωσε σε 62-60 στο 30’, με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές (σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα είχε 2/5 βολές αφού έχασε δύο ο Μήτογλου ενώ ο Σταμάτης πέτυχε τις 2 από τις 3 που κέρδισε).

Τελικά η Τουρκία χαμογέλασε στο φινάλε με τους δύο αντιπάλους να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Ο Χαραλαμπόπουλος με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για την Ελλάδα. Άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Σταμάτης με 14 πόντους. Ο Γκιουβέν με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 36-33, 49-52, 68-64.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Ουγκουράτα): Μπάιραμ, Ουγκουρλού 9 (1), Οζντεμίρογλου 8 (2), Αρσλάν 8 (1), Τζεσίμ 5 (1), Μπάικαν 2, Κορκμάζ 8 (1), Αράρ, Ολμάζ, Ουλουμπάι 13, Ακιέλ 2, Γκιουβέν 13 (9 ριμπ.).
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 3 (1), Κόνιαρης 5 (1), Κώττας, Οικονομόπουλος 5 (1), Μήτογλου 4, Μουράτος 7 (1), Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 14, Παπαγιάννης 8 (8 ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 18 (8 ριμπ., 3 ασισ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…